Karlsson efter tre nya poäng i Vimmerby: "Skäms nästan"

Nog att Eric Karlsson har tagit för vana att komma hem till Vimmerby och ta med sig tre pinnar hem i bagaget. Efter onsdagens märkliga drabbning där Karlskrona var utspelat, men ändå vann med 3–2, hade han svårt att tro på det efter slutsignalen. "Det är nästan så att man skäms", sa han.

Karlskrona är inte Vimmerbys önskemotståndare.

Karlskrona är inte Vimmerbys önskemotståndare.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-02-09 23:01

Att Karlskrona skulle slå Vimmerby var ingen högoddsare på förhand. KHK hade sju raka triumfer i ryggen. De som bevittnade onsdagens drabbning har däremot väldigt svårt att förstå hur bortalaget lyckades bärga alla tre poäng.

Vimmerby vann skotten med 39–15 och VH-tränaren Staffan Lundh kunde bara le snett åt eländet efter slutsignalen. 

– Det är väl en av de bittraste förlusterna någonsin. Jag tror aldrig jag upplevt det här. Ett sådant spelövertag som vi har brukar betala sig och att det har sett ut så här över så lång tid har jag inte heller varit med om, sa han.

Tränarkollegan Eric Karlsson kände nästan att hans lag hade rånat VH på tre poäng.

– Ja, det är nästan så att man skäms. Vimmerby spelade ut oss och jag var överlycklig att vi lyckades hålla 1–1 efter två perioder. När de till slut fick in 2–1 ska det egentligen vara klart. Vi gjorde en sista chansning och spelade lite mer desperat. Det gjorde att vi kunde trycka tillbaka deras backar och hitta lite bättre ytor framåt. Sedan är vi grymt effektiva som gör två mål i det läget, sa han.

undefined
Eric Karlsson fick se sitt Karlskrona vända mot Vimmerby och ta hem segern.

Karlskronatränaren var beredd på att det skulle bli tufft på förhand.

– Vi lyckades få ihop tre formationer genom att ta in två spelare från J18-laget. Det fick bli lösningen när vi fick fyra spelare som testade positivt för covid-19 på förmiddagen. Lite ironiskt när det skedde just på dagen som restriktionerna släpptes.

Staffan Lundh hade också flera avbräck inför matchen. Vimmerby startade matchen med fem backar. Efter första perioden fick William Dageryd kliva av och då hade VH bara fyra backar att tillgå. Trots att Måns Krämer, Christian Lindberg, Pelle Ström och Adam Lindblad fick slita hårt med täta byten lyckades Vimmerby sätta stor press på sina motståndare.

Skottstatistiken i andra perioden blev hela 17-2. Trots det var Tim Lindfors den enda VH-spelaren som lyckades hitta rätt. En bit in i tredje perioden kom ändå det förlösande 2–1-målet. Anton Carlsson lyckades överlista den storspelade Mika Järvinen i KHK-kassen. 

På något underligt vis stod ändå 2–3 på resultattavlan när matchen var över.

Den ständiga frågan om lagets oförmåga att ta tillvara på sina chanser fick Staffan Lundh att sucka och säga:

– Jag har inget att kommentera längre om det. Det är som det är. Vi jobbar med det konsekvent, men det finns ingen mirakelmedicin. Då hade vi tagit fram den för länge sen.

Hur går ni vidare efter en så sur förlust?

– Det gäller att hålla humöret uppe och gå vidare. Det är klart, nu när vi är lite kort om folk, att det hade varit skönt att få in lite nytt blod till matcherna framöver. 

Hugo Enock och Oskar Carlsson har missat de senaste matcherna. Aku Alho och Todd Winder lämnade sent återbud mot Karlskrona.

– Om man ska vara riktigt hoppfull kan någon av dem vara tillbaka på söndag möjligtvis.

Staffan Lundh lyfte fram hela laget för insatsen. Adam Lindblad och Gustav Jansson tyckte han förtjänade extra beröm för sina prestationer.

Målen:

Första perioden: 0–1 (04.21) Sebastian Sundlöv.

Andra perioden: 1–1 (27.08) Tim Lindfors (Pelle Ström, Ludvig Vännström).

Tredje perioden: 2–1 (47.57) Anton Carlsson (Jakob Karlsson), 2–2 (52.51) Niklas Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!