Hemmastarka Timrå sätter press på Malmö

Två raka trepoängare på hemmais och Timrås färdriktning mot säker tabellmark är klar och tydlig. Nu är det bara en poäng upp till Malmö. –Det känns som om vi är på gång med något bra, på väg uppåt. Vi ska inte spela något kval, säger matchvinnaren Viktor Lodin till C More.

Viktor Lodin, segerskytt för Timrå mot Linköping. Arkivbild.

Viktor Lodin, segerskytt för Timrå mot Linköping. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-01-24 21:33

Lördagens 3–0 på Växjö följdes två dagar senare upp med 2–1 mot Linköping. Sex tagna poäng som i ett nafs gör att SHL-nykomlingen har fått närkontakt uppåt. Efter 33 spelade omgångar står Malmö på 38 poäng mot hemmastarka Timrås 37.

Erik Walterholm, 22, tryckte in ledningsmålet, elegant serverad av kanadensaren Ty Rattie som opererade från en position bakom målet.

– Skitfin passning, så det var bara att skjuta, säger Walterholm till C More

Men försprånget i jakten på tre poäng var snart förlorat. För att vara exakt 39 sekunder senare. Då slog Arvid Costmar in kvitteringen från nära håll.

– Ett bra mål. En bra passning av Alex (Alexander Johansson), skönt att se den gå in, säger Costmar.

Lodin slog till i rätt läge

Mittenperioden hade mest karaktären av en transportsträcka fram till avgörandet i den tredje och sista.

Matchen stod och vägde när Viktor Lodin snärtade in 2–1 i spel i numerärt överläge. Ratties klubba var involverad även i det matchvinnande målet. Lodin fick en jättechans kort senare, på en öppnande passning från Joey LaLeggia, men Marcus Högberg parerade.

Lodin högg omgående på en retur men då var målburen inte på rätt plats och målet underkändes efter granskning.

Linköping tog ut Högberg, satte allt på ett kort i jakten på en kvittering, men då gick det som det emellanåt tenderar att göra. Pucken hamnade i den egna, tomma kassen.

Försvararen Albin Carlson 3–1 med 1.38 kvar var hans första mål för säsongen.

– Jag tycker vi är lite bleka om nosen och ser lite matta ut. Det var inte lika självklart vilka beslut vi skulle ta som det varit den senaste tiden, säger LHC-tränaren Klas Östman.

Fått ett lyft hemma

Timrå har nu vunnit åtta av sina tio senaste hemmamatcher. De fyra senaste hemmatcherna har gett elva inspelade poäng.

– Vi trivs här på hemmaplan. Vi har stöd av publiken och har ett gott självförtroende här hemma. Vi gör en stabil insats, vi gör det bra, speciellt i egen zon där vi haft lite problem, säger Viktor Lodin till C More.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om