VSGF föll stort mot Hästen: "Har skickliga spelare"

Det var upphajpat inför. Anrika Vita Hästen skulle komma på besök till Prolympiahallen. Det gjorde de och visade tydligt vilka som är herren på täppan. Norrköpingslaget vann med hela 8–0. "Vi gör ändå det vi pratat om på förhand", säger Pierre Gustavsson i VSGF.

Virserum kunde inte utmana Vita Hästen.

Virserum kunde inte utmana Vita Hästen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-13 22:16

Virserums SGF inledde dock bra och det såg ut att kunna bli match av det hela. Efter drygt tio minuter vände dock den känslan fort. Inom loppet av en och en halv minut hade bortalaget Vita Hästen pangat in 1–0, 2–0 och 3–0 framför drygt 300 åskådare.

– Jag tycker faktiskt att vi gör en bra förstaperiod. Vi håller jämna steg med dem förutom under ett par minuter när deras mål kommer. Det blir tufft med ett tremålsunderläge, men vi gör det mycket bra i spelet, säger spelande tränaren Pierre Gustavsson när han möter Sporten strax efter slutsignal.

undefined
Vita Hästen jublar över tredje målet på en och en halv minut i första perioden.

Den andra perioden var ganska snarlik den första. VSGF hade ingen anledning att skämmas inledningsvis och stod upp bra. Men några utvisningar ledde till att Vita Hästen kunde utöka ledningen. 

– De har skickliga spelare och gör två mål i powerplay.

Med 5–0 inför den tredje akten var det givetvis så gott som klart. När slutsignalen ljöd hade det hunnit bli 8–0 på resultattavlan.

– Det rinner iväg i tredje när vi inte riktigt orkar. Men de har skickliga spelare, det får vi ta. Jag tycker ändå att vi har bra glimtar i spelet under matchen.

undefined
David Ojamäe laddar för skottet som innebar 3-0 för Vita Hästen.

Ni har inlett kvalserien med två stora förluster. Vad sa ni till varandra i omklädningsrummet efteråt?

– Inget särskilt. Första matchen (mot Skillingaryd) var betydligt sämre. I den här gör vi ändå det vi ska och har pratat om på förhand, poängterar Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!