Harlestam: "Har bra snurr"

Harlestam-Carlsson-Pärna. Där har ni en giftig enhet i Vimmerby Hockey. De kan mycket väl bli tungan på vågen i länsderbyt mot Kalmar. ”Vi trivs tillsammans”.

Får vi se tidigare VH-spelaren Viktor Crus-Rydberg mot sin gamla klubb?

Får vi se tidigare VH-spelaren Viktor Crus-Rydberg mot sin gamla klubb?

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2018-11-06 15:50

Stockholmaren Hampus Harlestam är inne på sin fjärde säsong i Vimmerby Hockey. Han har länge varit en av lagets ledande spelare, en stark poänggörare och bra i spelet. Inget undantag den här hösten. Och det i en ny roll.

– Jag brukar spela center och har tidigare bara gjort några enstaka matcher som ytterforward under åren i VH.

Vad tycker du om din nya position?

– Det fungerar bra med den spelstil som Phil Horsky vill spela. Jag får åka mycket skridsko och som ytterforward kan man släppa loss lite mer än när man är center. Då får man tänka lite mer bakåt och inte chansa så mycket.

Harlestam ligger fyra i Vimmerbys interna poängliga med åtta poäng. Toppar gör hans kedjekamrater Martin Pärna, 12 poäng och Måns Carlsson, 11.

– Jag tycker att vi har bra snurr sedan vi började spela ihop. Det känns som att vi är farliga framåt. Vi har lite olika spelstilar och kompletterar varandra på ett bra sätt.

Du har en del att jämföra med. Hur står sig den här upplagan av Vimmerby Hockey mot tidigare?

– Förra året hade vi kanske mer spetskompetens, men nu är vi mer starka som lag. Vi har jäkligt bra sammanhållning och vi jobbar tillsammans. Framför allt har vi varit starka bakåt och har två riktigt duktiga målvakter. Det som kan förbättras är att vi gör fler mål.

Vimmerby Hockey är inne i en viktig period, där kommande fem matcher är mot lag just nu utanför topp-fem. Det innebär möten mot i tur och ordning: Kalmar, Mörrum, Tyringe, Hanhals och Helsingborg.

– Det är såklart jätteviktiga matcher. Kan vi vinna mot de här lagen så kan vi skapa ett gap till dem under strecket.

Vad kommer du ihåg från matchen mot Kalmar borta?

– Inte så jättemycket mer än att vi vann på övertid (4–3). Jag kommer ihåg att vi inte spelade så bra i egen zon, vi var lite överallt då. Sedan har det blivit mycket, mycket bättre. Vi har mer kontroll nu.

Vad är det för lag ni möter?

– De är ganska så tunga, lite likt Nybro. Spelar vi som mot Dalen och inte faller in i deras sätt att spela, då har vi stor chans att vinna.

VH är trea i serien inför länsderbyt, med 26 poäng. Kalmar har fallit i tabellen och är på åttonde plats med 16 pinnar.

Nye nordamerikanen Tyler Coulter, som kom till Vimmerby sent i måndags kväll, är inte med mot Kalmar. Han kan tidigast och i bästa fall medverka på söndag mot Mörrum. Kalmars Tryout-amerikan, Evan Allen, kan däremot eventuellt bli spelklar till matchen, skrev 24 Kalmar i måndags. Martin Jönsson, som testades av VH mot Dalen, är vad vi erfar även med i laget mot Kalmar.

Nykomlingen Kalmar fick en bra start i ettan, men har  tappat fart på slutet.
Nykomlingen Kalmar fick en bra start i ettan, men har tappat fart på slutet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om