"Har inget att skylla på egentligen"

Hanhals IF från Kungsbacka slutade elva i HockeyEttan på bara 16 poäng. Nu hoppas de göra det bättre i fortsättningsserien. "Vi har en uppåtgående trend", säger huvudtränaren Niclas Högberg.

Hanhals IF hoppas kunna göra en bättre vår än höst.

Hanhals IF hoppas kunna göra en bättre vår än höst.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-22 12:00

Hanhals gick förra året till Allettan, men i år har de haft det betydligt tyngre, och harvat i botten. 

– Vi har ett helt nytt lag i år. Det har tagit tid att hitta rätt. Sedan har vi ofta tappat fokus när vi släppt in mål. Vi fuskar med våra grunder i spelet och börjar tänka för mycket på resultatet. Det gäller att fokusera på prestationen, säger Hanhalstränaren.

Niclas Högbergs lag avslutade grundserien starkt med att besegra Troja/Ljungby med 5-3. 

– Vi har haft en uppåtgående trend de tre senaste matcherna mot Dalen, Tranås och Troja. Vi har bara vunnit en av dem, men prestationerna har varit bättre. Jag tycker att det ser bra ut nu inför fortsättningsserien. 

Vimmerby har vunnit båda mötena med Hanhals, först borta med 3-2 och sedan hemma med 6-3. 

– Jag tycker att Vimmerby är bra. De har varit bra de två sista säsongerna när jag har varit tränare, sedan kommer jag inte riktigt ihåg hur de var för tre säsonger sedan. Vimmerby är lika bra som lagen i Allettan egentligen. Matcherna mot Vimmerby brukar alltid vara roliga, med högt tempo, säger Hanhals tränare. 

Vad tror du om fortsättningsserien?

– Det kommer bli en rolig serie, där alla kan slå alla. Detta var den bästa, bredaste och jämnaste HockeyEttan under mina tre år som tränare. Flera av lagen i fortsättningsserien kunde lika gärna ha spelat Allettan. Det blir tuffa jämna matcher hela tiden.

Hanhals tappar sin assistkung Jesper Emmanuelsson, som har gjort 14 assist under grundserien. De har inga nyförvärv klara. 

– Nej, vi har ingen kanadensare som Vimmerby i alla fall, haha. Vi har kontakter ute, men som jag tror alla lag har fått förklara är det svårt att hitta spelare. Vi har ett samarbete med Frölunda så några spelare som tillhör dem spelar med oss också.

Hur är skadeläget?

– Bra. Vi har inget att skylla på egentligen, för vi har i princip varit skadefria hela hösten. 

Vad är målsättningen i fortsättningsserien?

– Vi fokuserar på att göra bra prestationer och förhoppningsvis kommer det ge utdelning. Sedan får man väl ta mål och sånt efter det. Egentligen tänker man bara på att vinna nästa match hela tiden, säger Niclas Högberg. 

Hanhals inleder på sjätteplats i vårserien, tre poäng bakom Vimmerby. Lagen kommer mötas i början av januari. 

"Det har tagit tid att hitta rätt.", säger Hanhalstränaren Niclas Högberg.
"Det har tagit tid att hitta rätt.", säger Hanhalstränaren Niclas Högberg.
Karta: Kungsbacka Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!