Här gör bjässen från Kanada sitt första pass: "Roligt"

Meriterad, storväxt och spelsugen. I måndags anlände Vimmerbys nye kanadensare Josh Brittain till Sverige. På tisdagsförmiddagen skrinnade han ut på isen i Vimmerbys ishall för första gången. "Känns kul att vara här", säger han med ett brett leende.

Josh Brittain är på plats i Vimmerby och var ute på is i ishallen för första gången under tisdagen.

Josh Brittain är på plats i Vimmerby och var ute på is i ishallen för första gången under tisdagen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-12 11:48

Tanken var att han skulle ha kommit till Sverige och Vimmerby i slutet av den förra veckan. Så blev det inte. 

– Det var problem med covid-testet. Första testet blev försenat och vi var tvungna att vänta ett tag till innan vi kunde flyga till Sverige, säger han strax efter ankomsten till ishallen. 

Ett första pass tillsammans med nye backen Christian Lindberg väntade. 

Vimmerby och Sverige är helt nytt för dig. Vad är dina intryck hittills?

– Bra. Det är ett jättevackert land och Vimmerby verkar också fint. Nu har vi inte sett så mycket än, men tanken är att vi ska åka runt och titta oss omkring när vi får tid. 

Det är en riktig bjässe som tornar upp sig framför mig när vi träffas. 31-åringen är 196 centimeter lång och ett riktigt kraftpaket. 

När han kortfattat beskriver sig själv som spelare nämner han just sin fysiska storlek, sitt hårda skott och att han gillar att göra mål. Lite vid sidan om sa han med ett snett leende att han också gillar att fightas på isen, men att det nog inte skulle bli så mycket här i Sverige. 

Det är inte bara storleksmässigt som Brittain är en tung värvning, utan också meritmässigt. På kontot finns bland annat ett slovakiskt ligaguld, VM-guld med Kanadas J18-landslag och över 120 AHL-matcher. 

Vad tycker du om att spela på stor rink i Europa?

– Jag har gjort det tidigare i Slovakien och Tyskland. Jag tycker om det, men de större ytorna ställer också högre krav på försvarsjobbet. 

Den här säsongen har det ännu inte blivit något spel med rådande corona-situation, men Vimmerbys nye kanadick har tränat tillsammans med andra spelare i Ottawa och hållit igång på det viset. 

När tror du att du är i matchform?

– Jag vet inte, men det kommer nog snabbt. Förhoppningsvis tar det bara en vecka. 

I skrivande stund är det inte klart om Josh Brittain hinner bli spelklar till onsdagens match mot Huddinge. 

– Vi väntar på besked från Migrationsverket. Det borde egentligen ha varit klart nu, men de har typiskt nog haft tekniska problem, säger sportchefen Morgan Persson, som säger så här om nyförvärvet:

– Det är en sjukt spännande värvning. Jag känner mig trygg med honom och bara hans blotta närvaro tror jag kommer betyda mycket. Det är nog inte så kul att möta honom som back.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!