På den punkten är Isaksson bäst i VH

Bäst i Vimmerby Hockey. Femma i serien. Jacob Isaksson har en imponerande plus/minusstatistik i vårserien. "Det är kul. Särskilt att jag bara varit inne på tre mål bakåt på 13 matcher", säger Jacob Isaksson.

Jacob Isaksson toppar plus/minusstatistiken i Vimmerby Hockey.

Jacob Isaksson toppar plus/minusstatistiken i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-15 05:30

Han är ingen spektakulär spelare som gör mål och skapar rubriker i första taget. Mer en slitvarg som jobbar på i det tysta och tar jobbet för laget. Det finns ändå en punkt där han är bäst i laget. I plus/minusstatistiken toppar Jacob Isaksson på +13.

– Jag hade faktiskt lite koll på det och det är klart att det är något positivt. Samtidigt går det inte att dra så stora växlar på det. När det rör sig om så pass få matcher är det mer slumpartat. Det gäller att ha tur och vara inne när vi gör mål. 

Isaksson har varit inne på 16 mål framåt och bara tre bakåt.

– Att bara ha släppt in tre på 13 matcher är viktigare för mig som back. Det kan jag påverka mer själv.

Han återvände till moderklubben förra säsongen och har etablerat sig alltmer under tiden.

Känner du att du har lyft dig på sistone?

– Det känns bra för egen del. Med åldern och erfarenhet har jag blivit lite bättre på att värdera olika situationer i spelet, säger Isaksson som också lyfter fram samarbetet med backpartnern Hugo Lindman Gustafsson.

– Vi tänker hyfsat lika ute på isen och har ett bra snack mellan oss. Sedan underlättar det mycket att ha en höger- och vänsterskytt i samma backpar.

undefined
Jacob Isaksson, Vimmerby Hockey

VH har fyra matcher kvar av vårserien och är på god väg mot att ta sig till slutspel. På onsdagen väntar Mörrum på bortais.

– De krigar för sin existens i botten och kommer att bli tuffa att möta. Spelmässigt så skiljer det inte så mycket mellan topp- och bottenlagen i den här serien. Vi har ändå skaffat oss så pass goda förutsättningar att vi ska ta oss till slutspel.

Vimmerbylaget är på väg att göra något bra av en säsong som såg mörk ut i höstas då laget stod på nio raka förluster.

Vad är skillnaden nu?

– Jag tycker att vi spelade ganska bra när det gick dåligt i höstas och matchade många av topplagen. Däremot föll vi i många matcher där det stod och vägde på slutet. Nu har vi självförtroendet på topp och kliver fram och avgör istället.

Kan ni överraska om det blir slutspel också?

– Jag tror många motståndare kan ha respekt för oss där också och det bör de ha.

Plus/minus bäst i VH: 1) Jacob Isaksson +13, 2) Jakob Karlsson +12, 3) Isac Andersson +11.

Plus/minus bäst i södra vårserien: 1) Anton Kalte, Huddinge, Andrés Stafforelli och Lucas Ekholm, Linden, Vadim Bernikov, Borås, +14, 5) Jacob Isaksson, VH +13.

Fotnot: Följ Vimmerbys match mot Mörrum borta via vår liverapportering på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!