Här är alla VH-premiärmatcher i Allettan

För nionde gången väntar spel i Allettan för Vimmerby Hockey. Men hur har det gått för laget i tidigare premiärmatcher och vilka har gjort målen? Vi har kollat läget.

Henri Fomin fick en flygande start på sin VH-tid, då han gjorde två snabba mål i Allettanpremiären mot Tranås för två år sedan.

Ishockey2021-01-10 14:00

Säsongen 2011/2012 var första gången som Vimmerby Hockey tog klivet upp i Hockeyettan. Omgående kvalificerade sig också laget för Allettan. Den sviten höll i sig till förra vintern (2019/2020). Nu är VH där igen.

Så här har det gått för Vimmerby i premiärerna:

2018/2019: VH-Tranås 2–3

Kommentar: Vimmerby fick en kanonstart med två snabba mål av nye finnen Henri Fomin. Sedan vände TAIF på steken och vann med 3–2. Eric Gustafsson avgjorde i sista perioden.
VH-målen: 1–0: Henri Fomin (Måns Carlsson), 2–0: Henri Fomin (Måns Carlsson, Alexander Andersson). Publik: 1669.

2017/2018: Nybro-VH 1–3

Kommentar: Stark insats av Vimmerby. Fick en bra start genom Robin Höglunds ledningsmål. Länsderbyt avgjordes i sista, där backen Anton Schou satte det matchvinnande målet i 51:a minuten.
VH-målen: 0–1: Robin Höglund (Jacob Isaksson, Petter Runesson), 1–2: Anton Schou (Pelle Ström, Mattias Wigley), 1–3: Markus Modigs (Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen). Publik: 1709.

2016/2017: VH-Mariestad 2–4

Kommentar: Vimmerby hade ledningen två gånger om, men Mariestad vände och vann.
VH-målen: 1–0: Dennis Fröland (Oskar Carlsson), 2–1: Mattias Wigley (Markus Modigs). Publik: 1003.

2015/2016:  Västervik-VH 3–2

Kommentar: Stekhett derbyt mot rivalen Västervik. Över 2000 åskådare på plats. VH var på väg mot seger, men två sena mål av Joakim Thelin gav VIK vinsten.
VH-målen: 0–1: Oscar Josefsson (Mattias Wigley, Andreas Rundgren), 1–2: Hampus Harlestam (Jesper Kokkonen). Publik: 2058.

2014/2015: VH-Tranås 2–4

Kommentar: Björn Jonasson gav VH en drömöppning med sitt ledningsmål redan efter 42 sekunder. I slutet av den första perioden vände TAIF med två mål i samma minut. Filip Petersson avgjorde tillställningen med 4–2-målet i öppen kasse.
VH-målen: 1–0: Björn Jonasson (Alexander Holmberg, Dean Moore), 2–3: Jacob Isaksson (Eric Karlsson). Publik: 1750.

2013/2014: Helsingborg-VH 2–1

Kommentar: Målsnål historia. Det blev däng på Skånetrippen för Vimmerby. Axel Wemmerborn segerorganisatör för hemmalaget med två mål.
VH-målen: 1–1: Markus Modigs (Robin Syversen Olsen, Henrik Tång). Publik: 898.

2012/2013: Mariestad-VH 1–4

Kommentar: Mariestad inledde med ett snabbt ledningsmål, sen var det VH för hela slanten. Björn Jonasson avslutade med två mål.
VH-målen: 1–1: Markus Modigs (Adam Rundqvist), 1–2: Jim Nordh (Tobias Jonsson, Jakob Karlsson), 1–3: Björn Jonasson (Jim Nordh, Tobias Jonsson), 1–4: Björn Jonasson (Jim Nordh). Publik: 1132.

2011/2012: VH-Karlskrona 3–7

Kommentar: Allettanpremiär för Vimmerby – och det gick inget vidare. Låg under med 0–5 innan Petrus Olivestam gjorde klubbens första mål i Allettan. Klar förlust.
VH-målen: 1–5: Petrus Olivestam (Jesper Olsson, Eric Johansson), 2–6: Björn Jonasson (Joacim Hedblad, Emil Georgsson), 3–7: Shawn Snider (Johan Andersson, Jonas Ström). Publik: 1508.

Du som är prenumerant på Vimmerby Tidning/Kindaposten kan läsa allt annat vi har skrivit inför premiären mot Skövde på www.vimmerbytidning.se.