Han vill stoppa VH-motståndare

Tranås eller Vimmerby? Vilket lag tar sig till playoff 2? "Vi ska göra allt vad vi kan för att vinna mot Tranås", säger förre VH-spelaren.

Fighting face. Robin Höglund spelar numera i Huddinge, som möter Tranås onsdag kväll.

Fighting face. Robin Höglund spelar numera i Huddinge, som möter Tranås onsdag kväll.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-02-19 19:15

Hanhals mot Vimmerby. Huddinge mot Tranås. Det är upplagt för en rysare i den sista omgången av Allettan. Visst kan tabellfemman Troja ge sig in i kampen om den där sista åtråvärda platsen till playoff 2, men det är inte så troligt. Ljungbylaget har visserligen samma poäng som VH, men betydligt sämre målskillnad. För att de ska passera krävs att vare sig Tranås eller Vimmerby vinner efter full tid och att de själva gör jobbet borta mot Visby. Vi utgår därför från att det blir en tvekamp mellan VH och Tranås.

Här är en spelare som definitivt vill sätta käppar i hjulet för TAIF...

– För mig är matcherna emot Tranås lite speciella. Det blir automatiskt att jag taggar igång extra. Jag vet vilken rivalitet det finns mellan Vimmerby och Tranås. Dessutom är jag inte så omtyckt i Tranås, säger Robin Höglund.

Han inledde säsongen i VH, men lämnade för spel i Huddinge. Onsdag kväll tar de mot Tranås hemma i Björkängshallen.

– För oss blir det fullt ös. Vi har fullt fokus på att vinna mot Tranås. Vi vill avsluta Allettan på ett bra sätt.

Huddinge är sexa i tabellen och matchen är viktig även för dem. Behåller de placeringen så får de hemmaplansfördel i playoff 1.

Huddinge kommer med starkt självförtroende till mötet, då de krossade Grums med hela 8–1 på bortais i söndags.

– Det var inte så mycket att säga om. Grums var väldigt dåliga och de kändes inte så engagerade. Vi körde faktiskt över dem totalt.

Mot Tranås kommer det bli betydligt tuffare, förstås.

Vimmerbys förre powerforward är ändå segerviss:

– Vi vann mot dem borta (2–1) och jag tycker att vi var bättre än dem, menar Robin Höglund, som för övrigt blev målskytt i den matchen.

Han trivs i Huddinge, med hockeyn, laget och livet i övrigt.

– Allt är bra. Vi är ett rivigt gäng och jag tycker absolut att vi är bättre än vad tabelläget visar. Vi har schabblat bort många matcher lite onödigt kan jag dock tycka. Vi skulle haft fler poäng. Känslan är att vi kan passa bra mot ett lag som Tranås. Vi har skön känsla i omklädningsrummet och vi jobbar hårt.

Robin Höglund säger också att han inte är helt övertygad om att en direktplats till playoff 2 alltid är en fördel.

– Det är egentligen inget jag ska prata om, men förra säsongen fick vi (VH) käka upp att vi kom till playoff 2 direkt. Det kan nog vara hugget som stucket och det kan störa förberedelserna att få en extra vecka utan spel. Det kan vara svårt att hålla hundraprocentig fokus och hitta tajmingen.

För att Vimmerby ska gå till playoff 2 krävs seger mot Hanhals, samtidigt som Tranås förlorar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!