Carlsson efter bittra förlusten: "Känns för jävligt"

Anton Carlsson såg ut att bli matchvinnare för Vimmerby mot Karlskrona med sitt förlösande 2–1-mål. "Det känns för jävligt när vi gör en så bra match", sa han efter den bittra förlusten.

Anton Carlsson såg ut att bli matchvinnare för VH.

Anton Carlsson såg ut att bli matchvinnare för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-02-09 22:22

Matcherna mot Karlskrona är extra speciella för Vimmerby Hockeys trotjänare. I motståndarlaget återfinns Eric Karlsson på tränarbänken. En Vimmerbykille som Anton själv haft som tränare en period. Den extra heta matchen i matchen när lagen möts är dock den mot Oscar Gustafsson. KHK:s forward har tre säsonger bakom sig i VH tidigare med vänskapen som det innebär utanför isen. Dessutom är Oscar Gustafsson tillsammans med Antons syster Emelie. 

– Det är klart att jag nästan han tänka tanken efter mitt 2–1-mål att det vore skönt att få pika Oscar efter matchen. Nu blev det inte så och varför är väldigt svårt att förklara, sa Anton som gjorde sitt andra mål i Allettan.

– Vi sa ändå efter målet att vi skulle köra på och gå för ett till och försöka rida vidare på övertaget som vi hade. Vi är skrämmande ineffektiva när det gäller att göra mål i Allettan samtidigt som deras målvakt gör ett antal sjuka räddningar. Att vi inte lyckas få med oss poäng är en gåta.

Oscar Gustafsson gladdes över att vara tillbaka i Tigerkulan i Vimmerby. Han erkände utan omsvep att det inte var det mest välförtjänta tre poängen som laget tagit under säsongen.

– Vi är kort om folk, men krigar på och visar en otrolig lagmoral. Vimmerby var riktigt bra ikväll och jag är övertygad om att det kommer att vända för dem snart och att de fixar en plats i slutspelet, sa han.

Oscar Gustafsson gjorde en bra match för KHK mot sin forna klubb Vimmerby.
Oscar Gustafsson gjorde en bra match för KHK mot sin forna klubb Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!