Han är tillbaka när VH jagar revansch: "Vi har pondus"

Linus Ljung, Philip Rondahl och Helge Holmstrand saknades alla tre i Vimmerby Hockeys senaste match. Nu är den förstnämnde tillbaka när VH jagar revansch hemma mot Huddinge. "Vi har utvecklats enormt sedan vi mötte dem sist", säger Phil Horsky.

Helge Holmstrand och Philip Rondahl saknas i VH-laget som ställs mot Huddinge.

Helge Holmstrand och Philip Rondahl saknas i VH-laget som ställs mot Huddinge.

Foto: Arkiv/Kollage

Ishockey2021-02-09 18:30

Vimmerby Hockey har radat upp segrar den senaste tiden. När man nu står inför sin hyperviktiga vecka med tre matcher på fem dagar så är laget fullproppat med självförtroende. Nästa test? Huddinge IK på hemmais.

Senast lagen möttes, i den andra omgången av Allettan den 13 januari, drog Huddinge det längsta strået i en tät och tuff match och vann med 2–1. 

– Klart att vi är sugna på att ta revansch. Det var jämnt i Huddinge, men vår andra period var inte så bra. Jag tycker att vi har utvecklats enormt sedan vi mötte dem sist, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Senast Horskys lag förlorade var den 24 januari, borta mot Nybro. Efter det har det blivit fyra raka segrar, där den senaste togs i söndags borta mot Skövde. Ser vi till onsdagens motståndare Huddinge, så är det raka motsatsen. Björn Jonasons (tidigare VH-spelare) gäng har den betydligt tråkigare sviten med fyra förluster i rad. Det är med andra ord VH som får bära favoritskapet den här gången. 

– Alla matcher i Allettan är tajta, det gäller bara att fortsätta så som vi gör. Vi har utvecklats steg för steg och vi har pondus och självförtroende, säger Horsky och tillägger:

– Men vi är absolut inte nöjda. 

Är det något speciellt du tycker ditt lag utvecklat sedan inledningen av Allettan? 

– Småsaker som kanske inte alltid syns. Det går inte riktigt att peka på något specifikt, utan det är mest hela processen som ser bättre och bättre ut för varje match. Jag tycker också att vi har hittat vår identitet på ett tydligt sätt. 

Även om det mestadels blåser positiva vindar kring laget så finns det ett par mindre goda nyheter. Bland annat skadorna. Philip Rondahl och Helge Holmstrand missar onsdagens match. Båda saknades i Skövde-matchen senast, tillsammans med backen Linus Ljung. 

– Ljung är tillbaka, men jag räknar inte med Rondahl och Holmstrand. Det handlar inte om några allvarliga skador på dem. 

Hur tänker du kring målvaktsposten inför Huddinge?

– Jag har inte tagit något beslut än. Det är kul att vi har två så duktiga målvakter (Tomas Rydén och Gustav Bågenvik) och speciellt inför en så viktig vecka som denna. Man behöver alla spelare.

Vi direktrapporterar matchen mellan VH och Huddinge på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00 på onsdag!

LÄS OCKSÅ: Torbjörn Allvins krönika: "Vinner VH två av matcherna tar de ett jättekliv mot åttondelsfinal."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!