Vimmerby fick aldrig hål på Halmstad och föll

Tre raka förluster och bara ett mål framåt. Det är Vimmerby Hockeys facit sista delen av grundserien efter förlusten med 2–0 mot Halmstad, som därmed säkrade sin plats i Allettan.

Halmstad fick jubla mot Vimmerby och säkra platsen i Allettan.

Halmstad fick jubla mot Vimmerby och säkra platsen i Allettan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-09 22:13

Första perioden bjöd på intensivt spel med chanser åt båda håll. Halmstad hade mest puck och flest lägen, men perioden förblev mållös. I det läget hade Borås tagit ledningen mot Borås och lagt beslag på platsen till Allettan.

– Vi kom ut knackigt och Halmstad fick bra press på oss. Sedan tycker jag att vi reder ut stormen och växer in i det, tyckte VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby började andra perioden med en riktigt vass dubbelchans. I nästa skede kom dock 1–0 till Halmstad- Knappt halvvägs in i andra kom även 2–0 som var matchens delikatess. Melker Ivarsson styrde in ett backskott efter att fått stå ostörd framför mål. Det ställde Scott Hector i Vimmerby målet rejält.

– Andra är jag inte heller nöjd med. Vi spelar fast oss själva för ofta och så får de två mål som blir avgörande, sa Sylvegård som ändå gillade insatsen i tredje.

– Där spelar vi långa stunder som vi ska göra och skapar många chanser. Det är bara målen som saknas.

Ett par spelare fick beröm för sina insatser.

– Scott Hector gör det bra i målet. Sedan tycker jag att unga spelare som Adam Lindblad och Ilya Kriklya gör det bra.

Borås slog Nybro med 2–0 i sista omgången, men får ändå följa VH till fortsättningsserien på grund av sämre målskillnad än Nybro i kamp om femteplatsen.

VH får ladda om inför fortsättningsserien.

– Vi kommer träna på som vanligt framöver.

Målen:

1–0 (23.48) Viktor Bernhardtz, 2–0 (29.26) Melker Ivarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!