Hallam hyllad när epoken tog slut

Sam Hallams tid som tränare i Växjö har nått sin ände. Frölunda tvålade till smålänningarna på bortaplan, vann med 4–2 och blev därmed vårens första lag i semifinal. Under slutminuten samt efter matchen hyllade Växjöpubliken den trefaldige guldtränaren.

Växjös tränare Sam Hallam. Arkivbild.

Växjös tränare Sam Hallam. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2022-04-07 21:21

Det på förhand, sett till SHL-tabellen, jämnaste paret blev till slut den mest odramatiska uppgörelsen av vårens fyra kvartsfinaler. Visserligen avgjordes de tre första matcherna först i förlängning, men odiskutabla fakta är att Frölundas fyra raka vinster skickade regerande mästarlaget Växjö på tidig ledighet.

Växjös läge inför torsdagskvällen var enkelt att sammanfatta – antingen vann laget eller så var sommarsemestern ett faktum.

Starten på matchen talade snabbt för det sistnämnda alternativet.

När endast 3.38 hunnit spelas satte Stefan Elliott Frölundas första mål i matchen. 29 sekunder senare slarvade Växjö i egen zon, vilket gav Jan Mursak fri gata fram till att stänka dit 2–0.

"Tufft"

– Klart det är en tuff och tråkig matchstart när vi måste vinna. Men å andra sidan, vi har vänt underlägen förr mot dem. Tufft, men det är absolut inte omöjligt, sade Växjös rutinerade center Robert Rosén i en pausintervju med C More.

Richard Gynges 1–2-reducering, 58 sekunder in i den andra perioden, gav Växjö förnyat hopp. Men det dröjde inte länge förrän laget stod för ett nytt misstag, en sekvens som Frölunda inte missade att utnyttja. Elmer Söderblom gjorde målet och när lagkompisen Filip Johansson en stund senare ökade på till 4–1 var Växjö ett besegrat gäng. Olle Lycksells reducering i sista perioden blev inte till någon betydelse. Andreas Borgman avrundade med att sätta pucken i tom Växjökasse.

Förbundskapten nästa för Hallam

Hösten 2012 klev Sam Hallam in som huvudtränare efter Jan Karlsson. Knappt tio år senare coachade han sitt Växjö för sista gången. Under slutminuten och efter matchen hyllade Växjöpubliken den trefaldige guldtränaren genom att unisont sjunga hans namn. Nästa säsong påbörjar Hallam uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor.

Frölunda kan som första SHL-lag börja ladda för SM-semifinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om