VH missade guldläget! • "Lyckades inte få till en push"

Vimmerby Hockey låg i förarsätet och hade allt i egna händer för att ta hem seriesegern i Allettan. Så blev det inte. Ett formstarkt Karlskrona HK vände den svaga trenden mot VH och vann med 2–0. "Vi försöker få till en push i tredje, men lyckas inte", säger Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey föll tungt borta mot Karlskrona med 2-0. I och med att Kristianstad samtidigt vann sin match fixade VH inte seriesegern.

Vimmerby Hockey föll tungt borta mot Karlskrona med 2-0. I och med att Kristianstad samtidigt vann sin match fixade VH inte seriesegern.

Foto: Bo Åkesson, BLT

Ishockey2024-02-28 21:41

Avancemanget till semifinalen i slutspelet var redan klart. 

Inför bortamötet mot Karlskrona i den sista omgången av södra Allettan handlade allt om Vimmerby Hockey skulle sluta etta eller tvåa i serien. Med en poäng tillgodo på tabelltvåan Kristianstad var förutsättningarna glasklara. Seger efter ordinarie tid och VH skulle ro hem en historisk triumf som seriesegrare.

Och nog såg det ut som att det skulle bli just så – i den första perioden...

– Vi gjorde det bra i första och kontrollerade matchbilden, sa Sylvegård i sändningen strax efter matchen. 

Problemet var att trots större puckinnehav och fler heta chanser än KHK, så blev det inget nätrassel bakom Karlskronas målvakt Carl Malmqvist som gjorde en bra match. 

I mittperioden ändrade matchen karaktär. Karlskrona, med fyra raka segrar i bagaget, hittade allt mer rätt och lyfte sitt spel en nivå. 

Lagen bytte chanser med varandra – och till slut kom också målet och 1–0. Filip Cruseman lyckades styra in pucken från nära håll bakom en chanslös Robin Christoffersson.

De flesta väntade sig nog en anstormning från VH. Den kom aldrig. 

– Vi försökte pusha, men vi kommer för mycket på utsidan, säger Sylvegård. 

Ja, så var det. Vimmerby hade svårt att vaska fram farligheter. 

I öppen kasse kom istället 2–0 till KHK av Oscar Hagman. 

I Karlskronalägret var det förstås glada miner efter segern: 

– Jag är väldigt stolt över laget. Vi hade många spelare borta och är jätteimponerad att alla går in och spelar så gediget, säger KHK-tränaren Magnus Sundqvist. 

Pressen på Karlskrona har varit hård och efter en mycket tung start har de börjar leverera på allvar. 

– Det känns såklart bra nu. Vi hade det tufft i början och allt handlade om mentala aspekter. Det var ingen garanti att det skulle släppa, men det har det gjort. Nu hoppas jag att vi kan få tillbaka alla spelare till slutspelet så att vi kan mönstra vårt bästa lag. 

Segern innebär att Karlskrona knep den viktiga femteplatsen i serien, vilket ger en viss fördel med en extra hemmamatch vid en eventuell femte och avgörande match i kvartsfinalen. För Vimmerby Hockey väntar nu ett långt matchuppehåll innan det är dags för det sista steget i slutspelet och jakten på en plats i kvalserien. 

Sluttabellen

undefined
Tabellen
Karlskrona-VH: 2–0

Andra perioden: 1–0 (37.51) Filip Cruseman.

Tredje perioden: 2–0 (58.29) Oscar Hagman.

Skott: 23–22

Publik: 1847

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!