Gustafsson om premiären: "Kan inte bli häftigare"

En väldigt speciell match. Det blir det för Oscar Gustafsson på torsdagen. Senast Vimmerby och Tranås möttes gjorde han två mål för VH. Numera spelar han i Tranås och ska försöka besegra sina tidigare lagkamrater. "Det kan inte bli en häftigare premiärmatch än så", säger han.

Oscar Gustafsson gjorde två av målen för Vimmerby när laget mötte Tranås senast för 3 år sedan. På torsdag spelar han för Tranås i derbyt mot Vimmerby.

Oscar Gustafsson gjorde två av målen för Vimmerby när laget mötte Tranås senast för 3 år sedan. På torsdag spelar han för Tranås i derbyt mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-28 11:00

När sporten når Oscar Gustafsson är han på väg från Karlstad till Tranås för göra sin första träning med laget efter juluppehållet. 

– Det blev inget julfirande i Vimmerby i år. Det var lika bra att hålla sig borta med tanke på vad som väntar, säger Gustafsson som spelade i VH förra säsongen och totalt har han gjort fyra säsonger med laget.

Dessutom är han sambo med Emelie Carlsson som är syster till Vimmerbyspelaren Anton Carlsson.

– Det är klart att det blir väldigt speciellt att möta Vimmerby när jag känner så många spelare i laget. Dessutom har jag mycket kontakt med Anton så det ligger mycket prestige i potten på torsdag.

Hur kommer det sig att du valde spel i Tranås?

– Det var många faktorer som spelade in, men det är klart att en stor del handlade om att få spela för Phil Horsky igen. Jag trivs väldigt bra med honom som coach och han hade en bra plan för min roll i laget.

Under sina år i Vimmerby gjorde sig inte Oscar sig känd som någon poängspelare. På den fronten har han blommat ut rejält i Tranås. Elva mål och nio assist på 17 matcher blev det i grundserien.

– Jag har hittat ett väldigt bra samspel med George Diaco och Markus Ruuskanen. Dessutom har vi fått förtroende i power play och då blir det en del poäng.

Gustafsson har även fått chansen att visa upp sig i Hockeyallsvenskan. Nybro lånade in honom i fyra matcher och i segermatchen hemma mot Tingsryd med 5–1 slog han till med två mål.

– Det var kul att få chansen på nivån. Det är ett kvitto på att man gjort något bra.

Enligt uppgifter fanns intresse från Nybros sida att värva Oscar, men det kom aldrig så långt.

– Mitt fokus ligger på Tranås. Vi har en väldigt rolig serie framför oss.

I premiären blir det alltså derbykamp direkt mellan Tranås och Vimmerby. Ett speciellt möte för Gustafsson som har mött Vimmerby tidigare när han spelade i Karlskrona.

– Det är alltid speciellt att möta ett lag där man känner så många av spelarna. Nu är det mycket som står på spel i en premiär och Vimmerby ser riktigt starka ut när de fått in Christoffer Törngren och Jakob Heljemo också. Det kommer att bli en riktigt tuff match.

Vad säger du om serien som helhet?

– Det är flera riktigt bra lag med så det gäller att spela på topp i varje match. Vi siktar på att ta oss till slutspel i första hand, men har vi en bra dag kan vi hota alla lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!