Vännström: "Hade varit skönt att vinna mot dem"

Ludvig Vännström har fått stort förtroende av Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh. Nu vill grovjobbaren knäppa Nybro på näsan igen. "Vi har ett litet övertag på dem", säger Vännström inför onsdagens länsderby.

Ludvig Vännström har varit med och slagit Nybro förut. Nu vill han göra det igen.

Ludvig Vännström har varit med och slagit Nybro förut. Nu vill han göra det igen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-12-14 21:00

Powerplay, boxplay, spel fem mot fem... Ludvig Vännström spelar mycket och ofta. 23-åringen har utvecklats till en väldigt nyttig spelare för Vimmerby Hockey och trivs med ansvaret han får.

– Det flyter på rätt bra. Jag har fått mycket förtroende och det har gått helt okej, säger Vännström. 

När han och VH ställs mot Nybro Vikings hemma i ishallen på onsdag gör man det med ett mentalt övertag, enligt Vännström. VH har faktiskt vunnit två av tre matcher mot Nybro den här säsongen. Man vann först träningsmatchen lagen emellan – och sen vann man också bortamatchen i grundserien. Hemma i ishallen blev det däremot förlust med 5–3.

– Det känns som att vi har ett litet övertag på dem. Nu har Nybro startat väldigt bra i Allettan, så de kommer säkert in med bra självförtroende. Det hade varit skönt att vinna mot dem i det här läget.

Vimmerby kommer till länsderbyt med två raka förluster bakom sig. 

– Surt att förlora, så klart, men det är ingen stress och ingen panik. Det är fortfarande samma goda stämning på träningarna och det är en lång serie framför oss. Vi ska bara hålla oss till vårt spel, menar Vännström, som tycker att den södra Allettan ser råstark ut:

– Verkligen. Det verkar inte finnas några dåliga lag här. 

Tränaren Staffan Lundh poängterar vikten av att inte "gräva ned sig" efter helgens två förluster.

– Det går inte. Vi måste köra vidare och göra det bästa utifrån förutsättningarna vi har, säger Lundh.

Och förutsättningarna ser inte helt ljusa ut på backsidan.

– Aku (Alho), Dageryd (William) och Helge Holmstrand är sjuka, så där har vi väl inte riktigt det rätta flytet.

Bredden var något som Lundhs gäng i stora delar av grundserien kunde luta sig mot. I Allettan har man inte haft samma bredd, speciellt inte på forwardssidan. Både Sebastian Vidmar och Johan Schreiber försvann inför Allettan och några ersättare har ännu inte landat.

– På backsidan känns det mer lugnt, så det kanske är tur att det är just där vi har lite manfall nu. Men framåt så behöver vi få in ett par namn, dels för att öka konkurrensen och dels för att bredda laget. När vi var som bäst i höstas hade vi kanske 13–14 forwards, vilket vi inte har nu, säger VH-tränaren.

* Vimmerby Tidning är på plats i ishallen och direktrapporterar från matchen, med start klockan 18:45! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!