Granlund räddade seger för Finland

Finland har inlett hemma-VM i ishockey med två segrar, men den senaste, mot Lettland, satt långt inne. Mikael Granlund satte segermålet 2–1 men tre minuter kvar på klockan.

Mikael Granlund räddade seger åt Finland.

Ishockey2022-05-14 22:42

NHL-stjärnan Mikael Granlund spelade inte i Finlands premiärmatch (5–0 mot Norge) men när han väl äntrade isen blev han hjälte direkt.

Lettland hade tagit ledningen efter nio spelade minuter och Finland hade svårt att vända på matchen. Med tre minuter kvar av matchen hade de olympiska mästarna bara 1–1. Då kom räddningen, i form av en lettisk utvisning.

Med en man mer på isen kunde Granlund pricka in segermålet inför en jublande hemmapublik.

– En tajt match. Lettland gjorde ett bra jobb även om vi kontrollerade matchen mer, men vi var inte kapabla att göra mål. Men vi var konsekventa och litade på vårt spel, säger Mikko Lehtonen till Viasat.

Det är Finländarnas andra seger i mästerskapet, medan Lettland tidigare även förlorat mot USA (1–4).