Glödheta sekunder avgjorde toppmöte

Tre mål på 40 sekunder. Linköping knockade Leksand (4–0) i toppmötet under några glödheta sekunder efter drygt halva matchen. –Det händer inte ofta, vi följde upp våra byten bra, sade en nöjd Anthony Greco, tvåmålsskytt, till TV4 Play.

Linköpings Anthony Greco, här i Frölundas dress, blev tvåmålsskytt när hans lag avgjorde toppmötet mot Leksand på 40 glödheta sekunder. Arkivbild.

Ishockey2023-12-02 17:29

Mötet mellan de två topp 6-lagen var ganska låst och händelsefattigt i drygt halva matchen.

Sedan var det proppen ur för gästerna.

Backen Linus Hultström sköt 1–0 efter en snabb spelvändning efter 13.49 av andra perioden.

Direkt efter tekning, åtta sekunder senare, frispelades Anthony Greco och kunde göra 2–0 bakom Mantas Armalis.

Leksandsmålvakten tappade sedan balansen och ramlade när Greco 32 sekunder senare kunde runda honom i ett nytt friläge och göra 3–0.

Greco, i Frölunda i fjol, värvades nyligen till Linköping och gjorde nu sitt andra och tredje mål på sju spelade matcher.

– Jag vill vara med och bidra och det känns skönt när man lyckas, sade Greco.

Leksands landslagsback Anton Lindholm om de 40 olyckliga sekunderna.

– När vi släpper in ett så är det ett ganska viktigt byte direkt efter och då är det jag och Peter (Cehlarik) som har en kommunikationsmiss och sedan kommer trean. Det är pang, pang, pang, sade han till TV4 Play.

Remi Elie såg med ett mål i powerplay i tredje perioden till att det blev 4–0 för östgötarna.

Linköpings målvakt Jesper Myrenberg höll nollan för andra matchen i rad och motade 24 skott.

Linköping tog andra raka segern efter en tyngre period medan Leksand, som gått starkt senaste månaden, föll efter två raka segrar.