Gliringen mot Timrå: "Darrigt och stressat"

Ett enda mål räckte för favoriten Timrå som nollade AIK på bortaplan och vann med 1–0. Fyra raka mål gjorde kvällen för utmanaren Björklöven som vände 1–2-underläge till 5–3-seger mot Mora. –Det är intressant att se hur darrigt och stressat det är i Timrå just nu, sade AIK-tränaren Anton Blomqvist till C More.

AIK-tränaren Anton Blomqvist skickade en gliring till Timrå efter förlusten i den tredje kvartsfinalen. Arkivbild.

Ishockey2021-03-26 21:45

Favoriten och suveräna seriesegraren Timrå och utmanaren Björklöven var satta under press inför den tredje matchen i kvartsfinalspelet i hockeyallsvenskans slutspel där slutsegraren tar steget upp i SHL.

Timrå föll senast hemma mot AIK trots stor dominans medan Björklöven visserligen vann, men också hade 1–1 i matcher inför två raka bortamöten mot Mora.

"Det är darrigt"

Timrå övertygade inte, men nollade AIK på bortaplan och ett enda mål räckte. Men AIK-tränaren Anton Blomqvist tycker trots förlusten att man satt ordentlig press på Timrå.

– Vi stressar dem och gör det jobbigt för dem. Det är intressant att se hur darrigt och stressat det är i Timrå just nu. Det skriks från bås, och sportchef och tränare är nere och pratar med mig i periodpausen. Det är darrigt där, säger han och skickar en gliring till sina motståndare.

Timrås Viktor Lodin sköt ledningsmålet för tredje matchen i rad efter 11.13 av första perioden – vilket räckte till seger.

Räddade 29 skott

AIK-målvakten Claes Endre blev stor matchvinnare för AIK senast då han räddade 46 skott. Den här kvällen sken Timrås målvakt Jacob Johansson som räddade samtliga 29 skott.

AIK var spelmässigt bättre, men var uddlöst och missade sex numerära överlägen.

Björklöven hamnade i 1–2-underläge borta mot Mora – men fyra raka mål gjorde att Umeålaget vände.

Tre av dem kom inom loppet av knappt åtta minuter i andra perioden genom Gustav Possler, Justin Crandall och Alex Hutchings.

Timrå och Björklöven kan avgöra kvartsfinalserierna på söndag då båda på nytt spelar på bortais.