Georgsson om drömvÀrvningen och misstÀnkta lÀggmatchen

Kan fansen hoppas pÄ en Äterkomst till VÀsterviks IK för förra sÀsongens succéback Erik Ullman. Sporten stÀllde frÄgan till klubbens sportchef, Emil Georgsson.

Emil Georgsson och Erik Ullman.

Emil Georgsson och Erik Ullman.

Foto: Montage: Jonathan Åhman/Johan Löf

Ishockey2020-12-15 16:43

Det har, som det heter, tisslats och tasslats. Dessutom har klubbens supporterklubb redan organiserat en insamling för att skaka fram lite pengar för att underlÀtta arbetet med att plocka tillbaka Ullman, som hamnat lite snett i sin nya klubb.

– Vi hĂ„ller pĂ„ att undersöka möjligheten men i dagslĂ€get gĂ„r det inte att sĂ€ga varken bu eller bĂ€, menar Georgsson.

Fansen har startat en insamling för att bidra ekonomiskt. Hur ser du pÄ det?

– Det kĂ€nns sĂ„klart kul att de vill hjĂ€lpa till och att de vill ha Ullman tillbaka i laget men om det Ă€r möjligt Ă„terstĂ„r att se. Han har fĂ„tt begrĂ€nsat med speltid i Björklöven Ă€ven om han spelat lite mer nu pĂ„ slutet. Vi fĂ„r se var det hela tar vĂ€gen, sĂ€ger Georgsson kryptiskt.

Under mĂ„ndagskvĂ€llen var Ullman och Björklöven involverade i den match som nu utreds pĂ„ grund av misstanke om matchfixning. Georgsson har givetvis lĂ€st vad som skett och till och med kollat pĂ„ matchen i frĂ„ga, dĂ€r topplaget Björklöven ledde med 3–0 för att sedan tappa ordentligt till 3–8. Matchen slutade 4–8 men redan innan den var slut stoppade flera spelbolag, dĂ€ribland Svenska Spel, livespel pĂ„ matchen pĂ„ grund av nĂ„got som kallas anmĂ€rkningsvĂ€rda oddsrörelser.

Svenska Ishockeyförbundets tÀvlingsavdelning har startat en utredning för att gÄ till botten med vad som egentligen hÀnde. Polisen har informerats om det intrÀffade.

– Man hoppas att det inte ska ge nĂ„got och man hör ju mer om det i andra sporter. Det kĂ€nns smĂ„tt otroligt om det har skett, det kĂ€nns svĂ„rt att genomföra pĂ„ en hockeyplan, det Ă€r sĂ„ mĂ„nga som Ă€r inblandade, sĂ€ger Emil Georgsson.

Arbetar ligan eller ni i klubbarna förebyggande med de hÀr bitarna?

– Faktum Ă€r att för bara en vecka sen hade Unibet en utbildning med varje klubb om just matchfixning. Jag Ă€r den som hĂ„ller i det i VIK och ska gĂ„ nĂ„gon mer kurs för att sedan ta genomgĂ„ngen vidare till klubben. Det lĂ€r bli Ă€nnu mer aktuellt nu. Vi har tvĂ„ Ă„r i rad haft förelĂ€sningar som handlar om spelberoende men inte om matchfixning.

Har ni i VIK haft problem med spel pÄ egna matcher eller nÄgot liknande?

– Nej, inte vad jag kĂ€nner till. Spel Ă€r dĂ€remot vanligt förekommande. Det flesta jag kĂ€nner, tidigare lagkamrater till exempel, spelar. Dock inte pĂ„ egna matcher eller pĂ„ den egna ligan dĂ„ det Ă€r olagligt, men gĂ€rna pĂ„ stryktipset eller trav, svarar Emil Georgsson.

Karta: Plivit Arena
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!