Fyra lag spelade – så gick det i Hockeyettan

Det spelades två matcher i Vimmerby Hockeys södra division 1-serie på söndagen. Nybro vann derbyt mot Kalmar medan Tranås föll hemma mot Troja/Ljungby.

Troja/Ljungby vann borta mot Tranås.

Ishockey2020-12-06 19:00

Kalmar HC–Nybro Vikings 1–2

Det var jämnt och tufft i derbyt, som Nybro till slut vann. Alla tre målen kom i den första perioden, där Nybro tog ledningen genom Eric Gustafsson. VH-bekantingen Victor Crus-Rydberg reducerade kvickt för Kalmar, men bara tre minuter senare satte Robin Wengdahl 2–1 för Nybro. Det blev matchens sista mål.

Kalmar är kvar på 16 poäng i tabellen och har hela tio poäng upp till Allettan-platserna. Man har också två matcher mer spelade än de flesta andra lagen. Nybro hänger i sin tur på där uppe och ligger på fjärde plats med 28 poäng, två fler än Vimmerby som är femma.

Tranås–Troja/Ljungby 2–4

En händelserik drabbning mellan Tranås, som inte riktigt motsvarat förväntningarna i år, och serieledande Troja. Hemmalaget TAIF tog ledningen genom Petter Eklöf men fick se Troja vända på matchen innan den första perioden var över. Simon Wester och Tobias Törnkvist stod för målen.

Tranås kom tillbaka i början på den andra och kvitterade genom Simon Rödling. Tio sekunder senare var Troja åter i ledning, när Jesper Emanuelsson fixade 3–2 för sitt lag. Victor Romfors gjorde 4–2 mot slutet av den andra och Tranås lyckades inte resa sig.