Publikfest när Virserum tog hem derbyt

Nästan 450 åskådare följde ett spännande derby och fick se Virserum besegra Eksjö med 5–2 hemma till slut. "Det var verkligen fullpackat i hallen och en härlig stämning", sa spelande tränaren Pierre Gustavsson.

Virserum Hockey vann mot Eksjö.

Virserum Hockey vann mot Eksjö.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-03 13:00

Det var alltså en riktig publikfest i Prolympiahallen i fredags när 442 åskådare kom för att se Virserum möta Eksjö.

– Vi körde en så kallad enkronasmatch och det kul att se att så mycket folk slöt upp. Det var riktigt trångt på läktarna och stämningen var på topp. Det var särskilt kul att få uppleva för många av våra spelare som aldrig har spelat inför en så stor publik.

Själva matchen blev också en kamp i publikens smak. Virserum började bäst, men tappade mot slutet av första perioden och fick nöja sig med 2–2 så långt. 

Virserum var ändå numret större och avgjorde säkert till slut och vann med 5–2.

– Eksjö stod ändå upp bättre än jag trott och bjöd på riktigt bra motstånd. Vi tuggar ändå ner dem och är det bättre laget.

I slutminuterna duggade utvisningarna tätt. Totalt fick fyra spelare matchstraff.

– De var på vår målvakt och vi stod upp för honom och det måste man göra i sådana lägen.

Segern innebär att Virserum toppar serien med tre omgångar kvar att spela. Skärblacka jagar bakom och det ser ut att kunna bli en direkt avgörande seriefinal i sista omgången mellan lagen.

– Det hade varit kul och då har vi fördel av hemmais, sa Gustavsson som gav plus till målvakten Jakob Axelsson och Simon Borgernäs.

Mål+assist VSGF: Simon Borgernäs 3+0, Gogodon Go Gordon Mccheane 1+2, Joel Stridell 0+2, Filip Öhlin 1+1, Wille Ekström 0+1, Noah Andersson 0+1. Martin Holmstrand 0+1, Isak Grönlund 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!