Frölundas mäktiga vändning – Timrå vann igen

Serieledande Frölunda stod för en mäktig vändning i toppmötet mot Växjö. Fem mål i den tredje perioden tog laget från 0–2 till 5–2-seger. En seger som fick tränaren Roger Rönnberg att prata om äggskal.

Växjös Pontus Holmberg och Frölundas Simon Edvinsson i kamp under toppmötet där Frölunda stod för en magisk vändning.

Ishockey2021-11-20 18:09

Till C More gjorde han följande liknelse:

– Ungefär som att försöka knacka på ett äggskal, det händer ingenting förrän man har knackat hål på äggskalet, då kommer allt.

I två perioder handlade det mesta om det regerande mästarlaget Växjö.

Med starkt försvarsspel såg Smålandslaget till att serieledande Frölunda bara kunde avlossa ett skott mot mål i första perioden.

Gästerna tog ledningen med 1–0 sedan Emil Forslund kommit direkt från utvisningsbåset och utnyttjat Pontus Holmbergs suveräna frispelning.

I den andra perioden ökade Olle Lycksell på till 2–0 med ett direktskott i numerärt överläge.

Men i den sista perioden gick inte Frölunda att stoppa.

Backen Christian Folin – som tog SM-guld med Växjö förra säsongen – startade vändningen med att prickskjuta 1–2 i inledningen.

Sedan kom målen i en strid ström. Jan Mursak kvitterade, Anders Grönlund gav hemmalaget ledningen och Mats Rosseli Olsen fyllde på med både 4–2 och 5–2. Det sista målet kom i tom bur.

Olesen Brynäshjälte

Stjärnspäckade Malmö får det inte att lossna. Segern i Karlstad i torsdags mot Färjestads följdes av en förlust hemma mot Brynäs med 1–2 efter förlängning.

Dansken Nick Olesen blev stor matchvinnare för Brynäs och gjorde båda målen. Segermålet kom efter 2.19 av förlängningen.

Med segern har elfteplacerade Brynäs lika många poäng som Malmö, men målskillnad gör att skåningarna behåller den tionde och sista slutspelsplatsen.

Timrå höll nollan

Timrå tog andra raka segern efter landslagsuppehållet och lämnade jumboplatsen. Laget följde upp bortasegern över Djurgården med att nolla Oskarshamn i 2–0-segern.

Timrå avgjorde med två mål i numerärt överläge i andra perioden genom Jacob Blomqvist och Viktor Lodin.