Frölunda vann mot Växjö efter förlängning

Frölunda vann den första kvartsfinalen mot Växjö med 4–3 efter förlängning (3–3). I fokus hamnade Patrik Carlsson som gjorde hattrick för göteborgarna. –Det ger extra energi att ta den här vinsten och få betalt för det hårda jobb vi lägger ner, säger han efter matchen.

Frölundas Patrik Carlsson har gjort 3–1 bakom Adam Åhman under fredagens kvartsfinal i SHL mellan Frölunda och Växjö.

Ishockey2022-04-01 22:03

De regerande mästarna Växjö ställdes mot Frölunda i den på förhand mest ovissa kvartsfinalserien. Göteborgarna vann tre av fyra möten i grundserien, men Växjö vann det senaste med klara 5–2.

Det som på pappret såg ut som en jämn batalj var allt annat än jämn på isen. Frölunda kom ut från första nedsläpp och dominerade. De regerande mästarna behövde över 16 minuter innan det fick iväg sitt första skott på mål. En som däremot fick iväg skott på mål var just Frölundas Patrik Carlsson.

– Patrik är en jäkla smart kille och han vet när det är slutspel. Då brukar han höja sig några snäpp, förklarar Roger Rönnberg, Frölundas tränare efter matchen.

Från nära håll

1–0: Fem minuter in i matchen kan Elmer Söderblom efter en spelvändning elegant rulla upp Växjös försvar och servera Patrik Carlsson som kan slå in pucken från nära håll.

2–1: I andra perioden tar Ryan Lasch med sig pucken efter sargen och slår in den framför mål. Försvaret får inte undan den och till slut kan Carlsson forcera in den bakom Adam Åhman i Växjökassen.

3–1: Än en gång är firma Carlsson–Lasch framme. Patrik Carlsson får en puck serverad på klubbladet av passningsmästaren Ryan Lasch. Och han gör inget misstag framför mål.

– Slutspel är det man spelar för. Man får gåshud när man hör inramningen från publiken i dag. Det blir något extra, myser Karlsson.

Växjö kom tillbaka

Men i tredje perioden kom Växjö tillbaka. Två mål av Joel Persson och Olle Lycksell tog matchen till förlängning.

Och där kunde Frölundas Jan Mursak avgöra efter knappt tio minuter. Pucken gick via hans skridsko in i mål. Men domarna bedömde att det inte var någon sparkrörelse och pekade på mittcirkeln efter videogranskning.

– Jag bara vinklade skridskon. Vi vann så det är en bra start. Men det kommer att bli en tuff serie, summerar Mursak.

Ett surt slut

Växjös tränare Sam Hallam var inte nöjd efter slutsignalen.

– Det är ett surt slut, men vi tar med oss att vi kunde ta matchen till overtime fast vi inte är nöjda med vår prestation, summerar han.

En som däremot var tillfreds var Frölundas tränare Roger Rönnberg.

– Man kan inte börja ett slutspel på ett bättre sätt. Jag är jätteglad att vinna i overtime inför den här publiken. Det betyder allt för oss om lag, säger han.

Frölunda har nu tagit kommandot i kvartsfinalserien. Nästa möte är i Växjö på söndag.

– Det är först till fyra som gäller. Vi vet att det kommer att bli en lång matchserie, säger tremålsskytten Patrik Carlsson.