Frölunda vände och vann mot Leksand

Nytt tidigt underläge. Då vände Frölunda och vann mot Leksand med 5–2 i säsongens andra SHL-match. –Vi fortsätter att sätta oss i svåra mentala lägen, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölundas lagkapten Max Friberg.

Ishockey2023-09-16 17:41

Trotjänaren Joel Lundqvist har slutat. I samma veva har Frölunda också gjort sig av med veteraner som Ryan Lasch, Loui Eriksson och Patrik Carlsson.

Hjärtlöst och vågat enligt vissa – helt nödvändigt för att bygga nytt enligt tränaren Roger Rönnberg.

Men ishockeypremiären mot Timrå tidigare i veckan blev ingen rolig historia för Frölunda som aldrig kom tillbaka efter ett tidigt underläge. Kniven mot strupen direkt när Leksand kom på besök? Möjligtvis.

Hemma på Scandinavium tog Frölunda oavsett säsongens första seger.

– Vi är tidigt i en process och har väldigt många spelare som ska lära sig att spela ihop och förstå varandra. Vi är glada att vi får träna i veckan, säger Rönnberg.

– Ska man prata så ungdomarna förstår så laggar det en hel del.

"Går bort oss"

Det började inte bra för Frölunda den här gången heller. Trots numerärt överläge för hemmalaget satte Leksands Marek Hrivik 1–0 efter att Malte Strömwall slarvat med en passning i egen zon.

Leksand spelade aggressivt och pressade Frölunda framgångsrikt. Samtidigt visade Frölunda prov på fjolårets ineffektivitet i power play trots spel fem mot tre.

I den andra perioden – som blev en händelserik historia – kom hemmalaget tillbaka. Carl Klingberg kvitterade och Isac Born gav Frölunda ledningen. Att Marek Hrivik blixtsnabbt satte 2–2 spelade mindre roll eftersom lagkaptenen Max Friberg gjorde 3–2 vilket gav ett knappt övertag inför den avslutande perioden.

– Vi ger dem för många chanser och går bort oss i mittzon. Vi måste upp i tredje, sade Leksands Oskar Lang till TV4 Play i den andra periodpausen.

Otäck skada

I den avslutande perioden utökade Carl Klingberg ledningen med sitt andra mål för dagen. Max Friberg punkterade sedan matchen när han satte 5--2.

För Frölundas del väntar härnäst Malmö nästa vecka. Huruvida backen Tom Nilsson kommer att kunna medverka då är i nuläget oklart. Nilssons ben vek sig i en onaturlig position i samband med en kollision och han tvingades utgå från Leksandsmatchen redan i den första perioden.

Leksand, som nu har förlorat båda sina inledande matcher, möter i sin tur Rögle på torsdag.

Marek Hrivik gav Leksand ledningen i den första perioden.