Frölunda vände och vann – Lundqvist matchhjälte

Frölunda vände och vann bortamötet mot Linköping i SHL med 4–3. Joel Lundqvist satte segermålet sjutton sekunder in i förlängning.

Frölunda vände och vann mot Linköping.

Ishockey2022-10-22 17:46

Linköping tog ledningen tidigt i matchen genom Linus Hultström. Kort därefter dubblade hemmalagets Broc Little ledning.

Det innebar en brant Förlunda-uppförsbacke redan efter drygt sex och en halvminut.

Frölunda gav dock inte upp – vilket till slut även gav utdelning. Detta när lagets bästa poängplockare den här säsongen, Jere Innala, tryckte in 1–2 efter fint förarbete av Ryan Lasch. Målet var finländarens fjärde den här säsongen.

Återtog tvåmålsledningen

Med ett par minuter kvar av första perioden återtog Linköping sin tvåmålsledning. Christoffer Ehn pangade pucken i nät, i numerärt underläge, efter att Henrik Thörnqvist assisterat honom liggandes raklång.

Frölunda dominerade mittperioden. Göteborgslaget sköt skott efter skott – men Marcus Högberg i Linköpingsmålet spikade igen. Således blev andra perioden mållös. Lagen gick därmed av isen för den andra periodvilan vid fortsatt 3–1-ledning för Linköping.

Drygt fem minuter in i tredje perioden kom till slut 2–3-målet. Amerikanen Anthony Greco stötte enkelt pucken i mål efter fint klapp-klapp-spel med bland annat Jacob Nilsson.

Något som bäddade för vad som komma skulle.

Avgjorde i förlängning

Nilsson pricksköt själv 3–3, i numerärt överläge, med nio och en halv minut kvar av ordinarie matchtid.

Ett segermål blev det dock inte för något av lagen under ordinarie tid.

Frölunda fick inleda förlängningen med spel fem mot fyra. Efter 17 sekunders spel klev storstjärnan Joel Lundqvist fram, sprätte pucken i nät, och gav Frölunda segern med 4–3.

– Framför allt väldigt starkt att vända och vinna här till slut. Starten på matchen är väl inte vad vi önskat, men vi visar karaktär, säger Jacob Nilsson i Cmore.