Frölunda släppte fem i Tjeckien

Ett obesegrat Frölunda åkte till Tjeckien för att möta Mountfield. Då släppte man in tre mål i andra perioden och åker hem med noll poäng. Det andra svensklaget för kvällen Rögle är fortsatt obesegrat efter show i powerplay.

Frölunda får åka hem från Tjeckien med en förlust i bagaget. Arkivbild.

Ishockey2022-09-10 19:21

Frölunda hade tre raka segrar och full pott i gruppen inför returmötet mot Mountfield borta i Tjeckien. Efter 4–2-seger hemma i Göteborg och 1–0 efter första perioden av nyförvärvet Jere Innala såg förmodligen de flesta ytterligare en seger för Frölunda i sitt kikarsikte.

Men Mountfield vaknade.

På bara nio skott i den andra perioden mäktade tjeckerna med tre mål och inte ett enda av dem i powerplay heller.

Frölunda fick en gyllene möjlighet att reducera till 2–3 då domaren blåste för straff, men målskytten Innala missade och i stället utökade Mountfield sin ledning tre minuter senare till 4–1.

Dock skulle svenskarna få kontakt. Med två mål snabba mål i slutskedet av matchen skiljde endast ett mål och klockan visade att det fanns närmare två minuter kvar att spela.

Frölunda tog ut målvakten i jakten på kvittering men nådastöten kom när amerikanen Kevin Klima rullade in pucken i öppen bur.

På hemmaplan i Ängelholm imponerade ett annat svenskt lag. Rögle hade inga som helst problem med gästande Katowice.

I en utvisningstät match gjorde Rögle hela fyra av sina fem mål i powerplay. Stjärnan Adam Tambellini gjorde två av dem.

Slutresultatet skrevs 5–1 och Rögle leder sin grupp som obesegrat.