Frölunda nollat – matchstraff för Klingberg

Ännu en förlust på bortaplan – och ett matchstraff på forwardsstjärnan Carl Klingberg. Frölunda blev nollat, 0–3, borta mot Linköping. –Han kan inte fullfölja tacklingen så där, sade hemmalagets målkung Broc Little efter Klingbergs tackling.

Carl Klingberg fick matchstraff när Frölunda ännu en gång förlorade på bortaplan. Arkivbild.

Ishockey2023-10-19 21:32

Den rutinerade amerikanen sköt ledningsmålet – hans sjätte fullträff för säsongen – och åkte i slutet på första perioden på en vårdslös tackling mot huvudet av Frölundaforwarden Carl Klingberg.

Efter videogranskning fick Klingberg matchstraff för charging.

Broc Little, som kunde spela vidare, sade till TV4 Play:

– Det blev en konstig situation. Jag tar ett skott så jag har inte balans, men han kan inte fullfölja tacklingen så där.

Frölunda redde ut femminutersutvisningen, men strax efter den gjorde Filip Bystedt 2–0.

I början av tredje perioden drog Vilmos Gallo ned rullgardinen med sitt 3–0-mål.

Frölunda kom från supervändningen hemma mot HV71 i lördags där 0–4 blev 6–4.

Men på bortaplan är Göteborgslaget...borta.

Torsdagskvällen i Linköping slutade med sjätte raka förlusten på bortais i säsongsstarten och bara en inspelad poäng.

Hemma i Scandinavium har Frölunda sex raka segrar.