Frölunda krossade Rögle: "Fallerar totalt"

Frölunda gick på knock direkt. Hemma mot Rögle blev det en klar seger med 8–2. –Det fallerar totalt, säger Rögles Daniel Zaar i TV4 Play.

Frölunda besegrade Rögle.

Ishockey2023-09-30 17:39

Redan efter den första perioden var matchen i princip över. Frölunda gjorde tre mål på 15 minuter och Rögle hade svårt att överhuvudtaget skapa en målchans.

Hemmalagets chocköppning tvingade Rögles tränare Cam Abbott att agera och byta ut målvakten Christoffer Rifalk.

Linus Öberg gav Frölunda ledningen efter 50 sekunder, Jere Innala utökade innan Carl Klingberg satte 3–0.

– Skönt att få en kasse direkt. När vi får in ett sådant mål och sedan även kan göra 2–0 så kan vi spela avslappnat. Det är ett förbannat fint förarbete till mitt mål, men klart att det är skönt, säger Klingberg i TV4 Play.

Rögles usla bortafacit

I mittperioden fortsatte målen att rassla in – för båda lagen. Rögle spelade bättre och fick in en reducering, men när 40 minuter var spelade var man ändå en bit ifrån att komma in i matchen ordentligt. Frölunda ledde med 5–2.

– Vi gör en bättre period och kommer ut hårt, men vi tar på oss onödiga utvisningar. Vi har i alla fall gett oss själva chansen att vända det här, säger Adam Engström.

Rögles bortafacit den här säsongen har inte imponerat. Tre raka förluster inför lördagens tuffa match. Faktum är att Rögle har fyra förluster på de sex inledande matcherna.

Percy Nilsson hyllades

Nu kan man lägga en förlust till i bagaget. Bortalaget försökte komma in i matchen sista 20, men var aldrig nära. Frölunda vann tämligen bekvämt med hela 8–2.

– Vi fick en jävligt tung start med många boxplay. Vi hittar sedan tillbaka in i matchen korta perioder men över 60 minuter är det absolut inte tillräckligt bra, säger Daniel Zaar och utvecklar sedan:

– Det är förvånande att försvarsspelet inte fungerar. Det fallerar totalt.

I Malmö hyllades klubbens tidigare ordförande Percy Nilsson, 80, stort. Nilsson styrde skutan i 24 år (1984–2006) och hann vinna två SM-guld, 1992 och 1994. Men en seger fick han inte se under lördagen. Modo vann dramat, mycket tack vare Erik Walli-Walterholm som avgjorde matchen i förlängningen med 4–3-målet.

Fakta: Lördagens tidiga SHL-matcherna

Malmö – Modo 3–4 (efter förlängning)

Växjö – Timrå 2–3 (efter förlängning)

Luleå – Linköping 4–1

Frölunda – Rögle 8–2