Frölunda har mästarlaget Växjö i brygga

Även i den andra SM-kvartsfinalen krävdes förlängning för att skilja två giganter åt. I period fem avgjorde Frölunda och leder därmed med 2–0 i matcher mot Växjö. –Sett över hela matchen så är vi värda det, tycker Frölundas segerskytt Nicklas Lasu efter 5–4-segern på bortais.

Frölunda vann även det andra kvartsfinalmötet med Växjö – även det efter förlängning.

Ishockey2022-04-03 18:45

Rond ett, i Göteborg i fredags, gick till Frölunda efter att Jan Mursak skjutit det matchavgörande målet i förlängning. Match två blev likadan i den bemärkelsen att Frölunda aldrig befann sig i underläge, men ändå inte lyckades stå som vinnare efter 60 minuter ishockey.

Växjö har i båda dessa matcher visat prov på förmåga att hämta ikapp underlägen.

– Det är en skicklighet som Växjö besitter, dom behöver inte mycket, säger Nicklas Lasu.

Filip Johansson respektive Karl Henriksson var spelarna bakom Frölundas två första ledningar i matchen. Två gånger Joel, Persson samt Kellman, grejade Växjös kvitteringar till 1–1 respektive 2–2.

Växjö kom ikapp

Halvvägs in i den andra perioden sköt Radan Lenc Frölundas tredje ledningsmål för dagen och när Elmer Söderblom i inledningen av den tredje perioden ökade på till 4–2 såg gästerna ut att befinna sig på segerspåret.

Men, Olle Lycksell respektive Julius Nättinen målade Växjö ikapp i matchen.

– Vi hittar sätt att ta oss in i matcherna, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Den här söndagen krävdes det 84 minuter samt 59 sekunder ishockey för att skilja de båda lagen åt. Nicklas Lasu blev den som klev fram och sköt Frölunda till andra raka slutspelssegern.

– Jag gillar våran insats. Vi visar stor mental styrka, det är jag nöjd med, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

– Vi är lugna och vet vad vi ska göra, säger Nicklas Lasu.

”Små marginaler”

Växjö (tre) och Frölunda (två) har tillsammans lyft fem av de sex senaste SM-pokalerna. På tisdag kväll, i Scandinavium, kommer Frölunda till spel endast två segrar från SM-semifinal.

– Vi har ingenting, det är fruktansvärt små marginaler, säger Nicklas Lasu och tänker just på faktumet att matchseriens två inledande kamper gått till förlängning.

Det är länge sedan Växjö senast vann en tävlingsmatch mot Frölunda i Göteborg. Nu måste smålänningarna vinna minst två matcher i Scandinavium om semifinaldrömmen ska kunna bli verklighet.

– Perfekt läge att börja göra det nu, menar Sam Hallam.

– Varje match i ett slutspel lever sitt eget liv, betonar Roger Rönnberg.