Forwarden: "Vi ville det här lite mer"

Han var tillbaka på gammal hemmais och åkte därifrån som en stor vinnare. Mathias Wigley och hans Vimmerby tog den första av två chanser att avancera till nästa playoff-runda. "Vi gör en laginsats utan dess like", säger han.

Mathias Wigley och VH vann mot Huddinge igen.

Mathias Wigley och VH vann mot Huddinge igen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-06 22:29

Vimmerby Hockey-centern har fått stora delar av sin hockeyfostran i Huddinge IK. Under fredagen var han med och slog ut "sitt" lag när VH vann för andra gången i rad. Nu är Wigley och VH klara för den tredje playoff-rundan.
– Vi vill det här lite mer än vad Huddinge vill, säger han när vi träffar honom i Huddinge efter matchen.

Det såg ut som att VH skulle få en tuff kväll och Huddinge, som var pressade att vinna, öste på. VH höll sig kvar i matchen och i den tredje perioden vände man 3–2-underläget till 4–3-seger. 
– Vi visar riktigt lagmoral och gör en laginsats utan dess like, säger en nöjd Wigley, som kämpade och slet under hela matchen.
– Jag började lite så där och vår kedja fick inte riktigt fast deras som vi ville. Sen blir det bättre och bättre och mot slutet så är det egentligen bara att spela enkelt. Vi tar en icing om det behövs och det är helt lugnt. 
Kändes det oroligt någon gång?
– Egentligen inte. Vi visste hur Huddinge vill spela och det blir ännu tydligare mot slutet och det beror på att vi ligger rätt i positionerna och gör det jättebra.

Han passar på att berömma den stora VH-klacken som var på plats i Björkängshallen.
– Grymt! Det är helt enormt vilket stöd vi får och man får en jäkla kick. Man kände det i omklädningsrummet innan och känner det på isen. Det var fantastiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!