Modigs löfte: "Räkna med mig och Kokkonen på läktaren"

Förre VH-spelaren Måns Carlsson toppar allsvenska Moras poängliga. Och Markus Modigs? Han är skadad. "Just nu är jag på väg till Malmö för att få hjälp med en rehabplan", säger Vimmerbys tidigare skarpskytt.

Markus Modigs är på väg tillbaka efter en skadeperiod i Mora. Han följer moderklubben Vimmerby Hockeys framfart i Allettan och lovar att ta med sig tidigare klubbkamraten Jesper Kokkonen och stötta VH på publikplats om de tar sig till kvalserien.

Markus Modigs är på väg tillbaka efter en skadeperiod i Mora. Han följer moderklubben Vimmerby Hockeys framfart i Allettan och lovar att ta med sig tidigare klubbkamraten Jesper Kokkonen och stötta VH på publikplats om de tar sig till kvalserien.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-02-07 16:00

Det har varit tyst kring Markus Modigs ett tag. 

Det har sin givna förklaring. Han har inte spelat sen 20 december, då han tvingades kliva av efter att ha fått en tackling mot huvudet i matchen mot Västerås. 

Vimmerbyfostrade Modigs är däremot fåordig vad det rör sig om för skada när Sporten pratar med honom. 

– Jag kan tyvärr inte säga så mycket till media, inte mer än att jag jobbar på att komma tillbaka så snabbt som möjligt och att det är på väg åt rätt håll.

Innan skadan var 31-åringen i bra form efter att ha fått en ganska tung start på säsongen.

– Det kändes väldigt, väldigt bra innan skadan. Inte för att jag gjorde en massa poäng, utan framför allt för att spelet funkade. 

På 24 matcher gjorde han 15 poäng, varav sju mål. 

Efter en lång och framgångsrik karriär, med spel ibland annat Oskarshamn och Linköping i SHL, allsvenskt spel i Karlskoga, Modo och Almtuna, anlände han den här säsongen till Mora IK. 

Hur trivs du i din nya klubb?

– Jättebra. Det finns en stark hockeykultur där människorna bryr sig mycket om hockeyn. Sen är det såklart mycket skidåkning och friluftsliv överlag. Ja..., det är en härlig karaktär på byn och det är lika mysigt och idylliskt som nog många tänker om Mora. 

För Markus Modigs är det också lite speciellt att spela i Mora, då han har sina rötter i Leksand på sin pappa Jan-Eriks sida. 

– Det är kul att spela i ett lag från Dalarna och bli mas. Familjen är ju nära här och det är ett tag sedan det var så när jag spelar hockey, säger han och berättar att mamma och pappa byggt en fin gård i Leksandstrakten och att den förre VH-ikonen Jan-Erik är ungdomsansvarig i Leksands IF.

Vad säger de egentligen om att du spelar i Mora?

– Det är nog okej, men farsan blev inte direkt superglad när jag köpte en nalle med Moraemblem på till min brorsdotter i julklapp, haha. Jag tycker att det är en rolig rivalitet mellan klubbarna.  

Mora ligger bra till i den allsvenska tabellen med en stabil sjätteplats. 

Vad säger du så här långt?

– Med tanke på vilken tuff liga det är så har vi gjort det bra, sen är det en del upp och ner. Plötsligt kan vi vinna sju-åtta matcher i rad och sen typ förlora lika många i rad. Men vi har haft relativt många tuffa skador. Får vi tillbaka alla kan vi bli en farlig joker i ett slutspel. 

Det återstår att se hur det blir med Markus själv och hans skada. Vimmerbykillen är ju en erkänt skicklig målskytt och poänggörare. 

När det gäller moderklubben Vimmerby Hockey har han bra koll på läget. 

– De har gjort det riktigt bra så här långt och de verkar starka. Sen kan jag lova en sak...om VH går till kvalserien ska jag och Kokkonen (Jesper, tidigare poängkung i VH och numera i Karlskoga) vara på ståplatsläktaren och stötta. 

Så har det gått poängmässigt för tidigare VH-spelarna i Allsvenskan:

Måns Carlsson, Mora 31 (8+23), Hampus Harlestam, Almtuna 26 (9+17), Kristoff Kontos, AIK 21 (6+15), Jesper Norbäck, Karlskoga 19 (6+13), Jesper Kokkonen, Karlskroga 18 (11+7), Kevin Karlsson, Djurgården 17 (7+10), Markus Modigs, Mora 15 (7+8), Markus Palmberg, Kalmar 15 (6+9), Karl Johansson, Östersund 13 (2+11), Tatu Kokkola, Kalmar 6 (5+1), Mathias Wigley, Västervik 6 (2+4), Emil Wahlberg, AIK 5 (3+2), Måns Krämer, Karlskoga 4 (1+3), Albin Runesson, Östersund 1 (0+1). 

Måns Carlsson är poängbäst bland de tdigare VH-spelarna i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
Måns Carlsson är poängbäst bland de tdigare VH-spelarna i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!