Forwarden lämnar Vimmerby Hockey

Nu står det klart att Jesper Bärgård lämnar Vimmerby Hockey. Forwarden är inte nöjd med speltiden han har fått och nu har han brutit avtalet med klubben. "Det är tuff konkurrens", säger tränaren Phil Horsky.

VImmerby Hockey och Jesper Bärgård går skilda vägar.

VImmerby Hockey och Jesper Bärgård går skilda vägar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-16 18:48

I ett pressmeddelande under måndagskvällen berättade Vimmerby Hockey att Jesper Bärgård valt att bryta sitt kontrakt. 

– Det var inte såhär någon av parterna hade tänkt från början. Men Jesper känner inte att han riktigt kommit till sin rätt här, och då väljer vi att inte sätta några käppar i hjulet. Vi har nått en uppgörelse, och skiljs åt i samförstånd, säger Morgan Persson i pressmeddelandet. 

26-åriga Bärgård kom till Vimmerby inför säsongen med höga förväntningar på sig. Till en början fick han mycket förtroende, men sedan har speltiden minskat. 

– Jag förstår om han känner att han vill lämna klubben då med tanke på konkurrensen. Det är synd, eftersom han är en bra kille att ha i laget. Nu får vi gå vidare och önskar honom lycka till att hitta en ny klubb, säger Phil Horsky till Sporten. 

Vad är det som gjort att det inte riktigt lossnat för Bärgård?

– Konkurrens. De andra har gjort det bra och det är tufft att få mycket speltid. Vi hade 13 forwards innan och nu får vi in Kontos, så då blir det ännu svårare, svarar tränaren. 

– Det är synd att det blir så här, men jag förstår honom. 

Under måndagen gjorde Kristoff Kontos sin första träning i VH-tröjan.

I övrigt är förhoppningen att få in en forward och en back till. 

– Kan vi få in en forward och en back skulle jag vara jättenöjd. Sedan är det svårt, med tanke på ekonomiska förutsättningar och att det inte finns så många spelare på marknaden. Men i en drömvärld får vi in två bra spelare som kan göra skillnad, säger Horsky, och lägger till:

– Men jag tycker killarna vi har nu är jättebra.

Slutar. Jesper Bärgård har spelat sin sista match i Vimmerbys svartgula dress.
Slutar. Jesper Bärgård har spelat sin sista match i Vimmerbys svartgula dress.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!