Fortsatt blytungt för Oskarshamn – föll igen

Oskarshamn såg ut att bryta sin förlustsvit. Men laget kunde inte stå emot ett starkt Rögle som vände och till slut vann matchen med 5–2. Under matchen fick Oskarshamns tränare Martin Filander lämna båset efter att ha fått pucken i ansiktet.

Oskarshamns tränare Martin Filander. Arkivbild.

Ishockey2023-10-07 18:11

Oskarshamn fick en flygande start när man tog sig an Rögle på bortaplan under lördagen. I den tredje matchminuten tog laget ledningen efter att David Quennevilles jätteskott från blålinjen letat sig in i målburen.

Rögle hade flera chanser till kvittering men lyckades inte få in pucken bakom Emil Kruse i Oskarshamnsmålet. Det skulle dröja till den andra perioden innan Michael Kapla kunde kvittera för hemmalaget.

Den andra perioden bjöd även på obehagliga scener när Oskarshamns tränare Martin Filander fick lämna båset efter att hans egna spelare Logan Hutsko oturligt skjutit pucken i hans ansiktet. Filander var tillbaka i båset till slutet av den andra perioden, då rejält omplåstrad vid sitt vänstra öga.

– Jag mår bra. Tråkigt att missa nästan hela perioden men annars mår jag bra, säger Martin Filander till TV4 Play inför den tredje perioden.

Rögle vände och vann

Under tiden som Filander plåstrades om lyckades hans Oskarshamn ta ledningen på nytt. Då genom Nick Olesen som tryckte dit pucken i tom bur.

Men ledningen skulle inte hålla i sig länge. I slutet av den andra perioden kvitterade Rögle, även denna gång genom Kapla. Amerikanen lämnade inte hemmapubliken besviken när han i den tredje perioden gjorde hattrick och kunde ge Rögle ledningen för första gången i matchen.

Därefter kunde inget stoppa hemmalaget och matchen slutade 5–2 till Rögle.

– Det är pissigt, lite odisciplinerat. Spelet i sig är väl relativt bra men inte så bra som vi kan, säger Oskarshamns Patrik Karlkvist till TV4 Play efter matchen.

Oskarshamn har nu förlorat sju raka matcher i SHL

Linköping tar ny seger

Något av en skräll blev det när Timrå tog emot Linköping. Timrå hade skaffat sig en 2–0-ledning inför den tredje perioden och segern såg säkrad ut.

Men Linköping växlade upp. Först reducerade man genom Ty Rattie och sedan kvitterade gästerna till 2–2 genom Remi Elie. I förlängningen vann de till slut efter att Linus Hultström tryckte dit pucken på retur och slutresultatet skrevs 3–2 till Linköping.

I Malmö Arena vann Luleå mot Malmö med 2–1 efter straffar.