KHK starkare än segt agerande VH

Karlskrona blev det första laget som lyckades besegra Vimmerby i ishallen den här säsongen. Matchen slutade 4–1.

Karlskroan fick jubla över segern i Vimmerby.

Ishockey2021-11-14 18:05

Första perioden bjöd inte på något skönspel. KHK tog ledningen på matchens första chans knappt halvvägs in och var sedan lite vassare och ledde rättvist så långt.

VH hade stora problem att skapa chanser och fick mest ägna sig åt försvarsarbete i andra perioden också. I slutet fick de dock chansen att spela fem mot tre och då tryckte Lucas Jidenius dit kvitteringen till 1–1.

KHK återtog snabbt ledningen i upptakten av tredje perioden och utökade även till 3–1 i spel fem mot fyra efter att Robin Christoffersson räddat, men tappat in returen. I slutminuten kom 4–1 i tom bur och det innebar VH:s första hemmaförlust för säsongen.

Målen:

Första perioden: 0–1 (9.46) Jacob Grönhagen.

Andra perioden: 1–1 (39.11) Lucas Jidenius (Ludvig Vännström, Tatu Kokkola).

Tredje perioden: 1–2 (41.13) Niklas Johansson, 1–3 (47.14) Simon Andersson, 1–4 (58.34) Micke Saari.