Forsling avgjorde med förlängningsmål

Gustav Forsling satte det avgörande målet i förlängning efter att Florida legat under med 2–6 i NHL-mötet med New Jersey.

Floridas Gustav Forsling (mitten) firar vinnarmålet med Ryan Lomberg (vänster) och Sam Reinhart (höger).

Ishockey2022-04-03 05:03

Inför den tredje perioden låg Florida under med fyra mål i bortamatchen.

New Jerseys Andreas Johnsson hade före den sista periodvilan satt lagets sjätte mål inför en extatisk hemmapublik.

I tredje perioden fick dock gästerna upprättelse med fyra mål, varav ett av Forsling. Detta tog matchen till förlängning.

Där krävdes bara drygt halvannan minut innan Forsling fick in pucken i kassen igen och matchen var avgjord. Slutresultatet skrivs 7–6 till Florida.

– Vi vet att vi kan komma tillbaka i vilken match som helst, sade Floridas lagkapten, finländaren Aleksander Barkov, efter matchen enligt nhl.com.

– Under den andra periodvilan var vi bara tvungna att glömma ställningen. Vi hade fortfarande 20 minuter. Vi var tvungna att bara fortsätta, att försöka hitta vårt spel. Och det var vad vi gjorde, fortsätter han.

Trots förlusten lyckades New Jerseys Jeger Sjarangovitj med sitt första hattrick i NHL.

– Vi borde prata om ett otroligt hattrick av Sjarangovitj, en fantastisk match av honom, en stor vinst av oss, säger New Jerseys Damon Severson.

– Tyvärr pratar vi om ett fantastiskt hattrick av honom och en förlust av oss.