Forsberg: "Tycker att vi vinner rättvist"

Jämnt och tufft, men Troja förtjänade segern. Det var såväl Trojas tränare Roger Forsberg som matchvinnaren Victor Romfors överens om.

Roger Forsberg var nöjd efter Trojas seger i första akten mot Vimmerby.

Roger Forsberg var nöjd efter Trojas seger i första akten mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-06 21:14

Det var den förre Västerviksspelaren Victor Romfors som klev fem knappa fem minuter från slutet och avgjorde den ytterst spännande drabbningen mellan Troja och Vimmerby i det första mötet i Hockeyettans slutspel.

– Jag kom in i ett bra läge framför mål och fick en perfekt passning. Backen tappade mig tillräckligt för att jag skulle kunna avlossa ett skott som letade sig in via stolpen. Det var väldigt skönt att se, sa Victor Romfors om sitt 2–1-mål.

Romfors tyckte att Troja förtjänade segern sett till spelet och antalet chanser.

– Vi går runt på fyra femmor och mal ner dem.

Trojas tränare Roger Forsberg var också lättad över att hans lag lyckats vinna den första viktiga matchen.

– Det är skönt att få med sig 1–0 i en så pass tuff serie. Vi är det klart bättre laget i två perioder innan Vimmerby kommer ut i tredje och flyttar upp sitt spel. Det är jämnt, men vi vinner ändå rättvist, sa han.

Blev matchen som du förväntat dig?

– Det kan man säga. Vi för spelet mot ett lag som är otroligt tighta och har en fin struktur i sin defensiv. Vi skulle gärna ha adderat lite mer puckar och trafik in på mål, men det är en svår avvägning då det samtidigt kan leda till kontringslägen som Vimmerby är så bra på.

Troja har två matchbollar inför helgens retur i Vimmerby, men det är långt ifrån avgjort.

– Det är en ny match med nya förutsättningar på fredag. Vimmerby kommer att vara mer desperata då och vi får inte slå oss till ro heller, sa Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!