Förre VH-spelaren presenterad av Västerviks IK

Ishockeybloggaren MrMadhawk skrev för en vecka sen att Ludvig Jardeskog var aktuell för VIK. På fredagseftermiddagen blev det officiellt.

Ludvig Jardeskog från Karlskorna HK blev officiellt klar för VIK på fredagen.

Ludvig Jardeskog från Karlskorna HK blev officiellt klar för VIK på fredagen.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2020-08-28 14:15

Ludvig Jardeskog är en 25-årig, vänsterfattad back på 188 centimeter och 91 kilo som kommer närmast från Karlskrona HK där han förra säsongen gjorde sju poäng (1+6) på 48 matcher.

”Vi har sneglat lite åt en mer defensiv back och när Ludvigs namn kom på bordet kändes det helt rätt. Han är en back som är bra på skridskorna, stark och spelar uppoffrande. Han sätter alltid laget i första rummet och blir en tillgång i främst box play", skriver VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Jardeskog har även spelat i Hockeyettan med Vimmerby Hockey i två säsonger och i Tyringe. Dessförinnan spelade han i Malmös juniorlag.

– Jag trivs bra i norra Småland och har en del vänner kvar där från tiden jag spelade i Vimmerby. Då var jag i Västervik en del och tycker att det är en fin stad, säger Jardeskog när Sporten når honom.

25-åringen var länge inställd på att spela allsvensk hockey med Karlskrona, men när laget inte fick beviljad elitlicens och blev nedflyttat till Hockeyettan ändrades planerna.

– Det var nästan fullt i alla lag redan, men Västervik hörde av sig och jag ville gärna spela där. De har alltid varit jobbiga att möta, framförallt på deras hemmaplan. De brukar ha ett bra lag och det brukar gå fort.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är en stark defensiv back som alltid gör ett hårt jobb i egen zon och i boxplay. Jag vill utveckla mitt offensiva spel, men mitt fokus ligger på att motståndaren inte ska göra mål, säger VIK:s senaste nyförvärv Ludvig Jardeskog.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!