Förre VH-profilen om den tuffa tiden

"Det var jobbigt som fasen..., ändå kände jag någonstans att det kommer lösa sig". Det säger förre VH-profilen Ludvig Jardeskog om situationen i allsvenska Karlskrona HK.

Tidigare VH-backen Ludvig Jardeskog som turbulenta tiden i Karlskrona.

Tidigare VH-backen Ludvig Jardeskog som turbulenta tiden i Karlskrona.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2020-05-11 20:30

Hur kommer det gå? Blir det allsvenskt spel? 

Frågorna var många. Svaren få. Nu har läget ljusnat betydligt för Karlskrona HK. 

– Allting känns mycket bättre nu. Men när vi pratade med sportchefen och styrelsen för någon veckan sedan så lät det inte alls positivt, med tanke på kommunens inställning att inte stötta ekonomiskt, säger Ludvig Jardeskog, som spelade i Vimmerby Hockey i två säsonger innan flyttlasset gick söderut. 

Kommunen kom på andra tankar och KHK får ekonomisk stöttning med drygt 1,3 miljoner, samtidigt som föreningen på några dagar fick in 1,6 miljoner kronor från välvilliga privatpersoner och företag. Klubben har också ansökt om rekonstruktion. 

– Det är fantastiskt och det visar också hur viktig hockeyn är och hur stort intresset är här i Karlskrona. 

Hur går snacket nu bland er spelare?

– Klart att alla är lättade. Sedan är vi inte så många spelare klara än. Vi är bara sex spelare, men vi kör på för fullt med sommarträningen. Det spekuleras förstås mycket om spelare, inte bara här utan även i de andra klubbarna. Sedan är det ju så att vi inte har allsvenskans största budget. "Storklubbar" som Björklöven, Modo och Timrå har mer pengar. 

Tyringefostrade Jardeskog gjorde sin första allsvenska säsong i KHK den gångna säsongen. Hur var det?

– Riktigt roligt. Jag hade väntat på att få spela på den här nivån ganska länge. Jag är nöjd för egen del. Och laget gick bra fram till slutet av januari. Sedan hade vi en rejäl dipp och vann inte på tolv omgångar. 

Hur tror du att det kommer gå för er kommande säsong?

– Det är skitsvårt att spekulera i det. Det är så mycket som kan hända och trupperna är inte satta. Men som det känns nu, så tror jag det kommer gå bra. 

Har du någon koll på Vimmerby?

– Jadå. Vimmerby är faktiskt lite som mitt andra hem. Jag trivdes otroligt bra, med allt. Synd bara att säsongen fick avbrytas. Jag tror att det hade gått jäkligt bra i kvalet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!