Wahlberg en nyckelfigur i Modos jakt på SHL

Säsongerna i Vimmerby Hockey och sedan Västerviks IK gav ett SHL-kontrakt med IK Oskarshamn. Till den här säsongen skrev Emil Wahlberg på för Modo i Hockeyallsvenskan. Modo slog ut Kristianstad i kvartsfinalen och i nästa rundan ställs hans lag mot Björklöven.

Emil Wahlberg gör succé med sitt Modo i det allsvenska slutspelet.

Emil Wahlberg gör succé med sitt Modo i det allsvenska slutspelet.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2022-04-07 08:00

Det är i en intervju med Örnsköldsviks Allehanda som Åsedakillen Emil Wahlberg berättar om slutspelet och säsongen. Den nu 32-årige Wahlberg gör sin första säsong i Modo och ges stort förtroende när en ledning ska försvaras i slutet.

– Jag var en helt annan spelare när jag var i Västervik kontra Oskarshamn och vad jag är här uppe Ö-vik. I Västervik var jag mer en power play-back men nu är jag mer defensiv och det har fungerat, säger Wahlberg om sin förvandling. 

De flesta Vimmerby Hockey- och VIK-fans minns honom förmodligen som en tvåvägsback som gärna följde med i anfallen.

Modo vann en relativt jämn kvartsfinalserie mot Kristianstad med 4–2 och ställs mot Björklöven – rivalen i norr – i semifinalen.

– Jag tycker att Kristianstad gjort det förbaskat bra spelmässigt men jag tycker ändå att i de matcher vi spelat bra i har vi visat att vi varit det bättre laget. Jag har aldrig spelat en serie i bäst av sju matcher förut så jag tycker att det har varit jäkligt kul, säger han om första rundan.

Om det som komma skall, med sin början på hemmais på fredag:

– Det kommer att bli riktigt häftigt. Det var ju magisk inramning på matcherna i serien även om de stack iväg målmässigt. Jag tror att det blir tajt och tufft, en fysisk hockey där båda lagen vill sätta sig i respekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!