Albin Runesson om VH-comeback: "Klart att det Àr ett alternativ"

Han gjorde en sĂ€song i VH för ett gĂ€ng Ă„r sedan. Nu lĂ€mnar Albin Runesson allsvenska Östersunds IK. Kan det vara aktuellt med en Ă„terkomst i den gulsvarta tröjan? "Jag hoppas kunna landa nĂ„got om ett par veckor", sĂ€ger backen.

Albin Runesson lĂ€mnar Östersunds IK efter fyra sĂ€songer.

Albin Runesson lĂ€mnar Östersunds IK efter fyra sĂ€songer.

Foto: Jens Carlsson

Ishockey2024-05-03 15:03

"Kom hem, vi börjar om igen..." Ă€r början pĂ„ en refrĂ€ng i en viss kĂ€nd lĂ„t av Barbados. 

I dessa tider kanske det ocksĂ„ Ă€r inledningen pĂ„ mĂ„nga SMS skickade frĂ„n VH-sportchefen Pelle Johanssons telefon. 

För som de flesta inbitna hockeyĂ€lskare vet kryllar det av före detta Vimmerby Hockey-lirare i Hockeyallsvenskan. De flesta skulle sĂ„klart kunna bidra med nyttig erfarenhet kommande sĂ€song. 

En av dem Ă€r Albin Runesson, som spelade i VH sĂ€songen 2017/2018. Backen har varit i Östersunds IK:s organisation de senaste fyra sĂ€songerna, de tvĂ„ senaste i Hockeyallsvenskan. Men tiden i den JĂ€mtlĂ€ndska klubben Ă€r nu förbi. 

– Jag har fĂ„tt besked om att jag inte blir kvar hĂ€r, sĂ€ger Runesson till Vimmerby Tidning. 

Mitt i brinnande "Silly Season" tar vi varje chans vi fĂ„r till spekulation om eventuella övergĂ„ngar till och frĂ„n VH. I dagarna publicerade Albin Runessons sambo ett inlĂ€gg pĂ„ Facebook dĂ€r det stĂ„r att paret gĂ„r i tankarna pĂ„ att hyra ut sin lĂ€genhet i Östersund frĂ„n sommaren och minst ett Ă„r framĂ„t. 

Nalkas det en flytt tillbaka till Vimmerby? 

– Om jag ska fortsĂ€tta spela hockey mĂ„ste vi flytta nĂ„gon annanstans oavsett vart, men ingenting Ă€r klart, sĂ€ger Runesson.

Var du beredd pÄ att fÄ lÀmna?

– Lite instĂ€lld pĂ„ det har jag vĂ€l varit. Men nĂ€r vĂ€l beskedet kommer Ă€r det Ă€ndĂ„ tufft, trots att man vet vilken bransch man verkar i och hur den ser ut. Jag har trivts jĂ€ttebra i Östersund, men nu vĂ€ntar nya Ă€ventyr.

SĂ€songen i sig var nĂ„got av ett misslyckande för Östersund, som gick en kamp mot VĂ€stervik om att behĂ„lla den Hockeyallsvenska platsen. Östersund gick segrande ur den striden. 

– SĂ€songen blev varken som jag eller laget hade tĂ€nkt. Vi hade högra ambitioner Ă€n att komma nĂ€st sist. Det var skönt att vi lyckades lösa det till slut.

Har det varit en jobbig sÀsong för dig personligen, med tanke pÄ att det varierat med speltiden?

– Ja, det Ă€r vĂ€l det som man varit lite besviken pĂ„. Det har varit mycket in och ut. NĂ€r jag vĂ€l fĂ„tt spela tycker jag det har gĂ„tt helt okej. Men det har varit ett pressat lĂ€ge för föreningen och dĂ„ kanske man förlitar sig mer pĂ„ nyförvĂ€rven. Det har varit upp och ned.

Som vi redan avhandlat i texten vĂ€ntar nu andra utmaningar för Runesson. Han berĂ€ttar för Sporten att hans ambitioner Ă€r att fortsĂ€tta i Hockeyallsvenskan. DĂ„ kan sĂ„klart Vimmerby vara ett alternativ, med alla kopplingar till bĂ„de klubben och staden. 

– Ja, min flickvĂ€n Ă€r frĂ„n Vimmerby, sĂ„ det Ă€r klart att det Ă€r ett alternativ. Vi fĂ„r se som sagt, jag gissar att de har lite att stĂ„ i nu. 

Men du har inte hört nÄgot frÄn VH?

– Jag har en agent som sköter det dĂ€r, sĂ„ jag vet inte. Jag hoppas kunna landa nĂ„got om ett par veckor i alla fall.

Du har sÄklart inte missat vad de Ästadkommit. Har du fortfarande kontakt med nÄgra i laget?

– Det har jag. Det Ă€r vĂ€l mest Vimmerbygrabbarna, Anton (Carlsson), Pelle (Ström) och gĂ€nget. Jag hĂ€nger alltid med i hur det gĂ„r för dem och jag tycker det Ă€r skitkul att de lyckades ta sig upp, sĂ€ger Albin Runesson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!