Morgan Persson om livet i Västerviks IK: "Vrida om"

Från Vimmerby till rivalen Västervik. Från rollen som sportchef till att bli assisterande tränare. Det var mycket på en gång där ett tag för Morgan Persson.

Morgan Persson växlade om. Från rollen som sportchef i Vimmerby Hockey till assisterande tränare i Västerviks IK.

Morgan Persson växlade om. Från rollen som sportchef i Vimmerby Hockey till assisterande tränare i Västerviks IK.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2022-10-31 19:00

Hur trivs du?

– Jättebra. Det är svårt att inte trivas i en stad som Västervik – och med hockeyn och teamet kring laget. Men visst var det en ganska stor omställning i början. Det tog ett tag att vrida om sportchefsskallen till tränarrollen. Det var ändå tre år sedan senast jag var inne i den "bubblan", säger Morgan Persson.

Västerviks IK har match- och träningsledigt både tisdag och onsdag. I söndags blev det seger hemma mot Kristianstad med 2–1 och tre sköna poäng.

– Det var välbehövligt. Just nu är jag bara hemma och tar det lugnt. Vi har haft ett späckat och intensivt schema i oktober, där vi spelade sex matcher på tolv dagar nu i slutet av månaden. Det är klart att det sliter en del.

Vad är det samlade intrycket av säsongen så här långt?

– Det pendlar upp och ner, där jag tycker att vi kunde ha haft några fler poäng. Vi har slarvat bort någon match på vägen. Men på det stora hela tycker jag vi spelar bra, vi har hittat en bra struktur och när vi får till det som vi vill är vi svårspelade och kan spela otroligt bra.

Har du någon specifik roll?

–Jag coachar backarna och har också lite ansvar för vårt powerplay.

Hur mycket följer du Vimmerby Hockey?

– Klart jag följer dem en hel del, men jag har bara hunnit se ett par matcher. Jag hoppas verkligen att de studsar tillbaka. Och jag vet själv hur tufft det kan vara när det går emot, som hösten 2019. Det var mitt första år som sportchef och vi missade Allettan.

Hur jobbigt var det att vara sportchef då?

– Nämen, det stormade en hel del. Det är många som har åsikter på sociala medier och vissa tittar bara på om det är vinst eller förlust i matcherna. De har inte en aning om hur den dagliga verksamheten ser ut och har en liten förståelse för hur det kan vara. Jag är övertygad om att det kommer att vända för VH.

För Morgan Persson och Västervik (just nu åtta i den allsvenska tabellen) väntar närmast dubbelmöte mot klassiska Djurgården, borta fredag och hemma söndag.

– Jätteroliga matcher, men ändå konstigt att möta dem igen. I helgen har vi redan mött dem tre gånger, samma med Tingsryd. Vissa lag har vi ännu inte spelat emot (!). Schemat är något märkligt, men det är bara att gilla läget.

Är det stor skillnad på Allsvenskan och Hockeyettan?

– Det får jag nog säga. Skicklighetsgraden är större i Allsvenskan och tempot högre. Men det är väl så det ska vara. Här kan alla spelare fokusera helt på hockey utan att ha något jobb vid sidan om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!