Törngren klar för spel med VH i Allettan

Christoffer Törngren gör comeback i moderklubben Vimmerby Hockey efter jul. "Det ska bli väldigt kul att köra med laget i Allettan", säger han.

Christoffer Törngren räknar med att spela i Vimmerby Hockey resten av säsongen.

Christoffer Törngren räknar med att spela i Vimmerby Hockey resten av säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-19 17:58

29-åringen som har över 300 SHL-matcher på meritlistan har tränat med Vimmerby Hockey under hela hösten. Nu har han bestämt sig för att spela med laget.

– Jag känner mig hemma i laget och trivs väldigt bra med gruppen. Nu är tanken att jag ska köra säsongen ut och det ska bli väldigt kul, säger han.

Törngren kommer in i ett spännande läge där VH gjort en stark grundserie och går in i Allettan om en dryg vecka.

– Jag har följt laget under hösten och det har sett väldigt bra ut. Laget känns väldigt intressant och har goda möjligheter att göra en bra Alletta och skaffa sig en bra situation inför slutspelet.

undefined
Christoffer Törngren har tränat med VH de senaste månaderna.

Törngren hann göra en säsong med VH innan han gav sig ut på sin hockeyresa. Det var 2010 i division 2 och då gjorde han tre assist på 18 matcher. 

– Jag fick hoppa in lite som väldigt ung då och på en lägre nivå. Nu blir det första gången som jag får spela i Hockeyettan. Jag hoppas att kunna få göra mitt första mål för klubben, men annars kanske jag mer är en framspelare än utpräglad målskytt.

Som junior spelade Törngren i Tingsryd under tre säsonger. Sedan värvades han till HV71 där han slog sig in i A-laget. Bortsett från en avstickare till Färjestad 2017-18 stannade han i Jönköpingsklubben fram till 2022. Efter att ha varit med och spelat upp HV71 i SHL igen fick han inte förnyat kontrakt.

Förra säsongen inledde han istället i Vålerenga i den norska högstaligan. Efter jul vände han hem igen och avslutade säsongen med Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Inför den här säsongen hittade Törngren ingen ny klubb, utan Frödingesonen har istället tränat med Vimmerby Hockey i väntan på anbud.

– Jag har haft en del förfrågningar från klubbar i Hockeyallsvenskan under höstens gång, men inget har varit tillräckligt intressant.

Nu är han istället inställd på spel med VH resten av säsongen.

– I och med att jag har tränat med laget så känner jag mig väldigt hemma här. Suget efter att få spela igen har växt och till slut blev det ett ganska givet val att spela i VH. Jag är jämngammal med Pelle Ström och känner Anton Carlsson och Jakob Karlsson väl sedan tidigare. Det ska bli väldigt kul att göra det här tillsammans.

På onsdagen gick Vimmerby Hockey ut och bekräftade nyheten. VH har tagit in nya medel från sponsorer för att kunna ro värvningen i hamn.

– Vi är jätteglada för att många valde att ställa upp när vi nu fick den här möjligheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!