Formsvagt Troja mot formstarkt VH: "Ingen panik här"

Troja/Ljungby vann grundserien i överlägsen stil. I Allettan har det gått betydligt tyngre, med bara en seger under ordinarie tid på sju matcher. "Vi har haft problem med målskyttet", säger tränaren Johan Benker inför matchen mot Vimmerby Hockey.

Troja/Ljungby ligger tredje sist. Men tränare Johan Benker är inte orolig.

Troja/Ljungby ligger tredje sist. Men tränare Johan Benker är inte orolig.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Ishockey2021-02-03 10:30

Vi minns hur Troja spände musklerna ordentligt i Hockeyettans grundserie och seglade iväg mot en odiskutabel förstaplats. Till slut vann man den södra serien, nio poäng före tvåan Nybro. 

Sen började Allettan – och sen började problemen. När man nu ställs mot Vimmerby Hockey på onsdag kväll gör man det med en tung period bakom sig. På sju matcher har man skrapat ihop åtta poäng och ligger tredje sist i serien. 

– Det har varit lite tufft sista matcherna, men vi vet att vi är ett bra lag, säger Trojas tränare Johan Benker.

Vad är det som gjort att ni haft det tufft?

– Man möter de bästa lagen hela tiden nu. Vi har haft problem med målskyttet och haft svårt att göra mål, även om försvarsspelet sett helt okej ut. 

När VH och Troja möttes i grundserien vann de sistnämnda båda matcherna. 

– Vi har full respekt för Vimmerby och även om vi vann i grundserien så är allt nollställt nu. Det är ett homogent lag och det gäller att vinna kamperna framför mål, menar Benker, som menar att man inte är oroliga från Trojas håll, trots tabelläget:

– Nej, det är absolut ingen panik här. Det gäller att ta sig till Play Off, sen hade det givetvis varit bra att ha hemmafördel. 

Vi direktrapporterar matchen mellan Troja och VH på onsdag kväll med start klockan 18:45. Följ den på www.vimmerbytidning.se!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!