Formstarkt Vimmerby tog ännu en seger

Vimmerby är svårstoppat för tillfället.

Vimmerby HC vann mot Nässjö HC

Ishockey2023-01-21 16:21

När laget mötte Nässjö hemma i Vimmerby Ishall på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-3 (5-0, 1-2, 1-1) innebär att Vimmerby nu har fyra segrar i följd i J20 Div 1 B syd fortsättning herr i ishockey.

- Första perioden är riktigt bra! Sen kommer vi inte riktigt upp i nivå men starkt att vi vinner. Det blev väldigt grisigt emot slutet så det blev en väldigt hafsig match med mycket powerplay. Segersviten vi har nu är ett kvitto på att vi gör något bra, så det är bara att fortsätta med det vi gör, kommenterade Vimmerbys tränare Felix Nyström.

I början av matchen var Vimmerby starkast och gick från 1-0 till 5-0 genom mål av Joel Andersson, Ilya Kriklya, Theo Lundqvist och Hampus Karlsson. Vimmerby ökade ledningen till 6-1, återigen genom Ilya Kriklya efter 1.30 i andra perioden.

Nässjö reducerade dock till 6-2 genom Kalle Fransson efter 12.14. Nässjö gjorde 6-3 genom Kalle Fransson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Vimmerby kunde dock avgöra till 7-3 med 02.14 kvar av matchen genom Theo Lundqvist.

Theo Lundqvist gjorde två mål för Vimmerby och totalt fyra poäng och Ilya Kriklya stod för två mål och ett assist.

Vimmerby har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Nässjö har tre vinster och två förluster.

Vimmerby ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Nässjö ligger på fjärde plats.

Nästa motstånd för Vimmerby är Ulricehamn. Lagen möts lördag 28 januari 14.00 i Vimmerby Ishall.