Formstarkt Djurgården vann igen: "Jäkligt glad"

Hockeyallsvenskans formstarkaste lag heter Djurgården. Hemma på Hovet mot Almtuna kom femte vinsten i följd. Stockholmslaget vann med 5–3. –Vi jobbar på. Det är bra energi där inne, säger tränaren Michael Holmqvist.

Djurgården tog femte raka segern i hockeyallsvenskan när Almtuna besegrades med 5–3.

Ishockey2023-12-04 21:17

Efter en tung säsongsinledning sparkade Djurgården tränarduon Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson.

Under tidigare assisterande tränaren Michael Holmqvist har mesta mästarna fått upp farten.

På Hovet tog Djurgården femte raka segern efter att ha besegrat Almtuna med 5–3.

– Som med hela laget har det gått bättre och bättre för varje match. Det är bara att kriga på, konstaterade Anton Gradin i TV4 Play.

Samme Gradin gav hemmalaget ledningen i första perioden innan Almtuna kvitterade genom Oliver Kandergård.

Melvin Wersäll återställde Djurgårdens ledning i mellanakten men gästerna kom igen på nytt – den här gången tack vare Marcus Karlström.

Almtuna hade chansen att ta kommandot i powerplay men drog i stället på sig en straff bakåt som Linus Klasen förvaltade till 3–2.

– Vi är på. Vi för matchen och är det bättre laget, säger Daniel Brodin till TV4 Play i andra periodpausen.

Dif utökade till 4–2 när Alexander Ytterell hittade rätt i tredje, men bortalaget skapade lite nerv med en ny reducering.

Något kvitteringsmål kom inte. I stället kunde Anton Gradin avgöra till 5–3 i tom kasse.

– Vi kommer ut till matchen på ett jäkligt bra sätt. Det är jag jäkligt glad över. Bra jobb, säger Dif-tränaren Michael Holmqvist.

Djurgården parkerar nu på sjunde plats i hockeyallsvenskan. Almtuna är nia.