Förlust för Helge i landslagsdebuten

Det blev förlust i landslagsdebuten för Vimmerbysonen Helge Holmstrand. USA vann med 8-2 i den inledande matchen i 5-nationsturneringen i Tjeckien.

Det blev förlust för Helge Holmstrand och Sverige mot USA.

Ishockey2018-11-07 18:48

Helge Holmstrand är Vimmerbys senaste landslagsman. Men det blev tuff öppningsmatch för det blå-gula J18-landslaget i tjeckiska Kravare. USA gick tidigt fram till 3-1 i första perioden. Sverige repade sig något i andra perioden, som slutade 1-1. Men i tredje perioden tryckte jänkarna gasen i botten och vann den med 4-0, och totalt 8-2. Amerikanarna vann även skottstatistiken med 41-27 i matchen. De svenska målen gjordes av Modos Alexander Popovic och Linköpings Arvid Costmar, som även blev vald till bäste svenske spelare i matchen.

17-årige Helge Holmstrand, som spelar för HV71, gick poänglös från sin första landskamp. Han var inne på ett av de svenska baklängesmålen i den första perioden från sin backposition, målet som betydde 2-0 för USA.

Sverige spelar nästa i match i turneringen på fredag, då nordiska grannen Finland väntar. I helgen avslutas turneringen, och då ställs det svenska laget och Helge Holmstrand mot Schweiz och värdnationen Tjeckien.