Förlängda sviter i Karlstad: "Motigt"

Färjestad har vunnit fyra i följd. Växjö har förlorat lika många. När lagen möttes i Karlstad vann hemmalaget med 4–3 efter straffar. –Lite motigt, sade regerande mästarlagets 3–3-skytt Olle Lycksell.

Färjestads Victor Ejdsell satte den avgörande straffen mot Växjö.

Färjestads Victor Ejdsell satte den avgörande straffen mot Växjö.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2021-11-27 18:01

Kan Växjö vinna utan Robert Rosén?

Det var frågan inför det regerande mästarlagets bortamöte med Färjestad.

Svaret blev nej.

Under förstacenterns skadefrånvaro – en spricka i foten – har Växjö förlorat fyra matcher i följd i SHL-ishockeyn, inklusive 3–4 efter straffläggning mot Färjestad.

– Med hans (Roséns) kvalitet… Vi behöver verkligen honom därute. Han ger oss en trygghet och ett lugn. Vi saknar honom, han är jätteviktig, säger Olle Lycksell.

Lycksell kom till Växjö från Färjestad.

"Blir biffig"

I återkomsten till Karlstad ordnade 22-åringen en poäng för bortalaget när han kvitterade till 3–3 i powerplay med lite mer än fem minuter kvar av ordinarie tid.

Han tror på en snar vändning – även utan Robert Rosén. Lycksell tycker att matchen mot Färjestad var ett steg i rätt riktning.

– På sätt och vis var det helt okej. Vi är nöjda med 3–3 efter 60 minuter. Pendeln svänger nog snart. Det är inga stora ändringar som krävs, säger han.

Växjötränaren Sam Hallam tycker att resultatet var rättvist. Av naturliga skäl fokuserar han mer på dem som spelar än på Robert Roséns frånvaro.

– Just nu är han en icke-faktor. Det är klart att alla lag vill ha med sådana spelare men nu blir han biffig på överkroppen och kommer tillbaka bättre än nånsin efter jul, säger han.

"Ett sparkapital"

Färjestad har det roligare just nu.

Segern mot Växjö var den fjärde i rad efter den sex matcher tunga förlustsviten dessförinnan.

– Vi har bra straffskyttar. En skön vinst även om det är lite surt eftersom vi hade ledningen med 3–2, säger Marcus Nilsson.

Den förra poängligavinnaren spelade fram Jacob de la Rose till 1–1 och satte själv 3–2 i krysset.

Lika effektiv är varken han eller Färjestad i powerplay, där laget är sämst i ligan efter tre nya misslyckanden mot Växjö.

– Det är såklart inte bra alls. Det enda som är positivt är att vi har ett sparkapital, att vi vinner matcher utan att göra mål i powerplay, säger Marcus Nilsson.

Tränaren Johan Pennerborn är inne på samma tankegång.

– Kan vi addera den pusselbiten kan det bli riktigt bra. Det är en tidsfråga, vi hade nån i ramen i dag. Samtidigt får vi inte låsa fast oss vid det. Det är mycket annat i spelet som är bra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om