Georgsson ryktas ha träffat SHL-klubb

Det har den senaste veckan snackats en del om att Emil Georgsson, VIK:s sportchef, ska vara aktuell för Södertälje. På torsdagen kommer uppgifter som påstår att han träffat en SHL-klubb.

Emil Georgsson är ryktenas man just nu och kopplas i media ihop med såväl LHC som Södertälje.

Emil Georgsson är ryktenas man just nu och kopplas i media ihop med såväl LHC som Södertälje.

Foto: David Eidhammer

Ishockey2022-01-13 14:32

Det är under vinjetten "Sillyrummet" på SportExpressen som initierade hockeyreportern MrMadhawk skriver att Georgsson för en tid sedan träffade Linköpings HC:s ordförande Roger Ekström i Norrköping. Anledningen ska vara att LHC "vill bredda sin sportsliga verksamhet med mer kompetens"

"Linköpings General Manager Niklas Persson har ett utgående avtal. Jag tror säkert att LHC kommer se honom stanna i den rollen. Eller eventuellt någon annan. Men jag hör att man avser att bredda upp sin sportsliga verksamhet med mer kompetens.

Då kan jag avslöja att man till och med jobbar aktivt för det, och har träffat Västerviks sportchef Emil Georgsson. Detta mötet skedde enligt mina uppgifter i Norrköping och det var Linköpings ordförande Roger Ekström som var med. När jag frågar Emil Georgsson om mina uppgifter stämmer så förnekar han inte det, men vill inte heller bekräfta det, utan viftar bort det, med att han är anställd av Västervik och fokuserar på det. Intressant person dock, som gjort ett starkt jobb. Skulle han komma in som resurs, kanske som assisterande sportchef i LHC, så skulle de definitivt kunna få sig ett lyft i Östergötland", skriver SportExpressen, som också påstår att Georgsson dementerar de senaste SSK-ryktena, att parterna ska ses för ett möte inom kort.

"Det har även rapporterats på sina håll att Georgsson ska träffa Södertälje. När jag frontar Georgsson med de uppgifterna så väljer han att dementera det. Klart är i alla fall att han är en attraktiv sportchef", skriver SportExpressen.

Tidigare i veckan rapporterade Corren att Niklas Persson kommer att utnyttja ett optionsår i sitt kontrakt och därmed bli kvar som sportchef i SHL-klubben –  men få avlastning. Det bekräftades för Corren-Sporten av ordföranden Roger Ekström.

– Processen är igång, men varken vi (styrelsen) eller Niklas har aviserat någon avsikt att nyttja den option som ger bägge parter möjlighet att bryta avtalet. Det uppkomna läget med restriktioner gör att tidsplanen förskjutits lite, säger Ekström till Corren.

– Vi känner att vi nu har ett bra team på ledarsidan och att vi är i behov av kontinuitet. Vår ambition är att fortsätta med "Pajen" och den coachkonstellation vi nu har, men även avlasta genom att förstärka på den ”sportchefsadministrativa” delen av det sportsliga teamet, säger Roger Ekström.

Niklas Persson säger själv om sin framtid:

– Jag jobbar på som vanligt. Både för nu och för sen. Det finns mycket att fundera på hela tiden. Klart att det blir jobbigt när vi får arbeta med saker som vi kanske inte riktigt hade räknat med. Som när det här med covidsmittan tog ny fart. Det och alla restriktioner gör att allting blir osäkert, både sportsligt och ekonomiskt. Det finns en ständig dialog om hur vi vill att organisationen ska se ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!