Fjärde raka för VH efter läckert volleymål

Vimmerby Hockey åkte till Skövde och var förberedda på en tuff match. Det fick de. Men ändå lyckades VH ta alla tre poängen efter 3-2 (1-1, 1-2, 0-0) mot Skövde IK.

Skövde och Vimmerby möttes i den tionde omgången i Allettan.

Ishockey2021-02-07 18:11

Vimmerby var inte riktigt med från start och fick några tidiga skott emot sig. Men Tomas Rydén var på hugget och stod i vägen. Sedan tog sig Vimmerby in i matchen och jämnade ut spelet.

I den 17:e minuten fick Vimmerby en kontring och då satte Todd Winder dit sitt tolfte mål för säsongen. Han fick en fin passning av Oskar Carlsson och tryckte dit pucken i nättaket.

Men VH tappade lite fokus efter sitt ledningsmål, och bara någon minut senare kunde hemmalaget kvittera. Det var backen Axel Abrahamsson som klev fram när en rensning blev för dålig. Han drog till med ett skott direkt, och den var otagbar för Tomas Rydén.

I andra perioden växlade Vimmerby upp rejält. Först gjorde Ludvig Vännström mål efter att Sebastian Vidmar jobbat fram pucken framför mål. Sedan utökade Johan Schreiber med en spektakulär volley efter ett fint förarbete av Pierre Gustavsson.

VH hade bra tryck i anfallszon och fick många lägen. Men precis innan paus reducerade Skövdes Lukas Johansson. Och därmed hade VH bara ett måls försprång inför sista perioden.

I sista perioden var det fortsatt Vimmerby som spelade bäst. Åtminstone till en början. Men de fick inte dit sina chanser och det blev spännande hela vägen in. Med halva perioden kvar tog Skövde över och påbörjade lite av en slutforcering. De hade några lägen, men kom aldrig närmare än så. Vimmerby försvarade väl och höll sin ledning hela vägen ut. Tre poäng till VH alltså.

Matchfakta

Skövde IK-Vimmerby Hockey 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Målen: 0-1 (16:55) Todd Winder (Oskar Carlsson, Christian Lindberg), 1-1 (18:27) Axel Abrahamsson (Joel Werner, David Lundmark), 1-2 (28:59) Ludvig Vännström (Sebastian Vidmar, Gustav Jansson), 1-3 (34:30) Johan Schreiber (Pierre Gustavsson, Christian Lindberg), 2-3 (39:46) Lukas Johansson (Oscar Forsmark).

Skott: 31-27

Utvisningsminuter: 4-4